BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kandıra'dan zorunlu göç

Kandıra’da eğitim öğretim kurumlarının yetersizliği özellikle Fen Lisesi gibi nitelikli eğitim kurumlarının bulunması üzerine aileler çocuklarının sağlıklı bir eğitim alması için İzmit merkez ve çevre ilçelere taşınıyor. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili LütfüTürkkan sürekli kan kaybeden Kandıra’nın sorunlarını taşıyarak konuya dikkat çekti. 

07 Aralık 2019 01:58
Kandıra'dan zorunlu göç

KANDIRA İLÇE OLMA VASFINI GİDEREK YİTİRİYOR
 
İYİ Partili Türkkan, Kocaeli genelinde sahadaki çalışmalarına Kandıra’ya da taşıyarak Kandıra’nın sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Son olarak önceki yıllara kıyasla Kandıra’da yaşamın durağanlaşması ve yeni yapılan yüksek öğretim yurtlarının Kocaeli’nin farklı noktalarına taşınması Kandıra’nın hatrı sayılır bir öğrenci nüfusunu kaybetmesine yol açtı.  Ailerin çocuklarının daha iyi bir eğitim almasını istemesi, lise çağındaki çocuklarının eğitimi için ilçe dışına taşınmaya başlaması ilçede yeni bir sosyal sorunu ortaya çıkardı. Konuyu meclis gündemine taşıyan Lütfü Türkkan eğitim sorununu ve beraberinde meydana gelen ailelerin ilçenden taşınmak zorunda kalmasını TBMM gündemine taşıdı. 
 
Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde Selçuk’a; Kocaeli Kandıra İlçesi için Bakanlığınız tarafından herhangi bir fen lisesi yapımı düşünülmekte midir? Düşünülmekte ise inşaata başlangıç ve okulun planlanan hizmete giriş tarihi ne zamandır? Kandıra İlçesi eğitim yatırımı programları kapsamında önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapımı planlanan ilk-orta öğretim ve lise sayısı kaçtır? Program dahilinde belirlenen inşa ve hizmet takvimi nedir?  sorunlarını sordu. Türkkan geçtiğimiz haftalarda da Kandıra Devlet Hastanesindeki doktor sorunu ve aksayan sağlık hizmetlerini ve Kefken Limanında yaşanan sorunları ve Kefkenli balıkçıların sorunlarını dile getirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.