BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Trakyalılar bu gecede buluştu

Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 13’ncü Geleneksel Dayanışma Gecesi İzmit Tanyıldız restoranda ilimizde yaşayan Trakya kökenlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.  

02 Aralık 2019 01:05
Trakyalılar bu gecede buluştu

Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Bayarı ve yönetim kurulu üyeleri Orhan Karagöz, Havva Demirkol, Şaver Ülkü Yücelbalkan, Fikret Şen, Erol Aksoy, Y. Sabahattin Özçarıkçı, Ufuk Kardeş ve Mehmet Emin Güven’in ev sahipliği yaptığı gece çok renkli ve coşkulu geçti. 

 
Büyük Trakya gecesine  çevre illerden gelen misafirler yanı sıra  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcısı Hasan Aydınlık ve Tahir Akman, Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Nermin Demirkol ve  Doç.Dr. Benan Yücelbakan, Keşan Beğendik Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavaşoğlu, MKE Şube müdürü Kadir Akın, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, Kocaeli Balkan Türkleri Derneği 2. Başkanı Doç. Dr. Ayhan Orhan, Kocaeli Huzurevi Dernek Başkanı Olcay Ilıcalı, Kocaeli Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Sevcan Tamer, Kocaeli Istarancalılar Dernek Başkanı Kamil Terzi, Gölcük Trakya İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, Yalakdereliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Kırbaş katıldı. 
 
Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Bayarı yaptığı açılış konuşmasında “ 2005 yılında kurulan derneğimizin bu yıl 15 yaşını gururla kutluyoruz.  Kurulduğu günden bu güne emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Ölenlere rahmet diliyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma içersinde nice yıllarımız olsun.  Kasım ayı Trakyalılar için ayrı bir anlam vardır. Düşman işgalinden kurtularak vatan topraklarına katılmıştır. “dedi. 
 
Gecede derneğe emeği geçenler Çetin Ceylan, Çetin Geçer,  Ertuğrul Balkanlı,Fahir Güven, Hasan Gül,Hasan özer,Mehmet Dursun, Metin Demirkol, Muammer Aslan, Sebahattin Çakırcı,Fikret Gökmen,ve rahmetli Rahmi Hınçal adına  Şenol Koza’ya plaket verildi. Derneğin 15 yılı nedeniyle gecede bir pasta keserek kutlandı.  Map Hoytag Derneği folklor ekibi Trakya yöresi gösterileriyle geceye katılanları coşturdu. TRT Radyo Sanatçısı Ayşe Engin Aslanca söylediği birbirinden güzel türkülerle gönüllere taht kurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.