BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

O köprüye çok ödememiz gerekiyormuş

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Osmangazi Köprüsü'nde garantinin yüzde 25'i kadar para topladıklarını belirterek, 'Şu anda 44,5 dolar almamız gereken köprüden geçiş ücreti olarak 15 dolar artı KDV alıyoruz' dedi. Pahalı bulanların da eski yolu kullanabileceğini söyledi. 

30 Kasım 2019 00:19
O köprüye  çok ödememiz gerekiyormuş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) yatırımları ve garanti ödemelerine ilişkin çok sayıda soru geldiğini belirten Turhan, bu şekilde yapılan yatırımlarda özel sektörün dinamizminden yararlanıldığını söyledi. Bu finansman modeliyle daha fazla yatırımın kısa sürede vatandaşın hizmetine sunulduğunu ve sunulmaya devam edeceğini iddia eden Turhan, özellikle otoyol projelerinde kullanılan bu modelin, önem ve önceliğinin trafiğin yoğun olduğu ve ulaşımda trafik hacminin mevcut yollardaki kapasiteyi karşılayamadığı güzergahlarda kullanıldığını anlattı.
 
İSTEYEN ESKİ YOLU KULLANABİLİR
 
Zenginlere yol yapıldığı, yoksulluk edebiyatı yapıldığı eleştirilerine değinen Turhan, isteyenin eski yolu kullanabileceğini söyledi. Bu yolları kullanan trafiğin, eski yoldaki hizmet seviyesini de yükselttiğini öne süren Turhan, şöyle konuştu: “O bölgede açtığımız gün garantinin üzerinde trafik geçti. Bir bayram arifesinde açtık, yüzde 170 garanti üzerinde trafik geçti. Biz, Osmangazi Köprüsü’nde şu anda garantinin yüzde 25’i kadar para topluyoruz. Aslında Osmangazi Köprüsü’nden de garanti ettiğimiz kadar trafik geçiyor ama pahalı, döviz üzerinden yaptığımız için bunları, vatandaşımıza bu kadar yüksek miktar para ödetmemek için ücreti üçte bir seviyesine düşürdük. Şu anda 44,5 dolar almamız gereken köprüden geçiş ücreti olarak 15 dolar artı KDV 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.