BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Şanbaz Yıldız konuşulmayanları konuştu!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, kentin sorunlarını dile getirerek yetkililere seslendi. Düzenledikleri basın toplantılarında genellikle CHP ve İzmit Belediyesi'ni eleştirmekten öteye gidemeyen AKP ve MHP'nin yöneticilerinin de bu durumdan ders çıkarmaları gerekiyor. Zira vatandaş hizmet beklerken seçim öncesinde olduğu gibi hırgür tavırların bu kente de, bu millete de faydası yok.  

14 Kasım 2019 18:36
Şanbaz Yıldız konuşulmayanları konuştu!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, parti binasında gerçekleştirilen  basın toplantısında kent gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Yıldız şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığı'nın istatistik rakamlarının açıkça ortaya koyduğu gibi sanayi kenti olmamız dolayısıyla havamız kirli. Zehir soluyoruz. Kanser vakalarımız, kanser sebebi ile hayatını kaybeden vatandaşlarımız çok fazla. 
 
Filtre takma zorunluğu olan fabrikalarda, bacalara filtre takma zorunluğu AKP’nin torba yasasına eklenen bir madde ile 2 yıl daha ötelendi. Soluduğumuz hava her geçen gün daha da kirleniyor. Kirliliği kaynağında yok edecek teknolojiler kullanılmalı, denetimler arttırılmalı. Firmaların yasal ve diğer tüm gerekliliklere uygun çalışması sağlanmalı. Bu konuda tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Yoksa Kocaeli’nin havası daha da kirlenecek.
 
Öte yandan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamadan Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'nda 76 günlük suyumuz kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Yapılan ölçümlere göre su oranı yüzde 29 oranına düşmüş. Toplam 51 milyon metreküp kapasiteli barajda su seviyesi 14 milyon 870 bin metreküp olarak ölçülmüş.
 
Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, sonbahar döneminde barajda beklenen bir durumun yaşandığı belirtmiş olmasına rağmen bu durumun Kocaeli halkı için ileride bir sorun yaratacağı konusunda endişelerimiz olduğunun bilinmesini isteriz. İlgili tüm yetkililerden susuzluk riski alınmayacak şekilde süreci yakından takip etmelerini ve gerekli önlemlerini almalarını istemekteyiz. Ama görünen o ki bizim yağmur duasına çıkmamız lazım.
 
 Kartepe Akmeşe Yolu üzerinde bulunan, bölgedeki tarım arazilerinin hayat damarı olan Ketence Barajı’ndaki su seviyesinin gün geçtikçe azaldığını gözlemlemekteyiz. Barajda korkutan görüntüler mevcut, balıklar ölüyor. Bölge sakinleri ve çevrede arazisi bulunan çiftçiler gibi bizlerde göletin su seviyesi için endişelenmekteyiz. Ketence Barajı oradaki doğal yaşama katkı sağladığı gibi, hayvancılık ve tarım ile uğraşan halkımıza hayat veriyor. 
 
Ketence Barajı ile ilgili alınan önlemlerin yetersiz kalması sebebiyle burada adeta bir çevre felaketi yaşanıyor. Yetkililere duyarlı davranmaları ve görevlerini yerine getirmeleri için sizlerin aracılığınızla çağrı yapmak isteriz. Lütfen doğamıza, insanımıza sahip çıkalım
 
Toplu intiharların toplumda çok büyük bir derdin ve acının biriktiğinin işareti olduğunu düşünüyoruz. Bunun en büyük sebebi olarak da milletimizin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar sebebi ile bunalıma germesi olduğunu değerlendirmeyiz. Ülkemizde daha önce bu kadar kısa aralıklar ile böyle tekrarlayıcı aile intiharları olmamıştı. İnsanlar banka, kredi borcunu ödeyemiyor kendini hayata karşı çaresiz hissediyor ve bunalıma giriyor. 
 
İntihar nedenleri arasında depresyon en fazla görülen durumlardan birisidir. Ayrıca sadece Kocaeli’nde kasım ayında ekonomik ve psikolojik sebeplerden 4 intihar vakası meydana gelmiştir. İntihar eden vatandaşlarımızdan 3’ü vefat ederken biri de yaşam mücadelesi vermektedir. Ülkeyi yönetenlerin, ülkede bu büyük acıya ve çaresizliği karşı servetine servet katanların bu topluma ne yapıyoruz diye düşünmesi gerekmektedir.  
 
Bu anlayıştan vazgeçilmez ise yakın bir gelecekte Türkiye'de hukuk fakülteleri, ilâhiyat fakülteleriyle değiştirilebilir; hukuk, ilâhiyat ile ikame edilebilir konuma gelecektir. Adalet sistemimiz için mutlaka gerekli adımlar atılmalıdır” Ne yazıktır ki her geçen gün büyüyen işsizlik problemi Kocaeli içinde korkutan boyutlara geldi. Kocaeli’nde işsizlik oranları yadsınamayacak kadar fazla. Geçtiğimiz ay içerisinde basında yer alan haberlerde İŞKUR önünde oluşan kuyruğu hatırlatmak isteriz. İşsizliği azaltmak ve ortadan kaldırmak, verimli istihdamı geliştirmek devletimizin başlıca gündem maddelerinden olmalıdır.  Asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılmalı ve mesleki eğitimler arttırılmalıdır.

Bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimizde şöyle:
 
1-    Öncelikle yatırımların, özellikle de kamu altyapı yatırımlarının çoğaltılarak istihdamın artırılması gerekir. Çünkü kamu yatırımlarının artırılması ekonomik aktiviteyi canlandıracaktır. 
 
2-    Özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesi gerekmektedir ki bu yılın başlarında açıklanan teşvik paketi ile de bu alanda önemli adımlar atılmıştır. Cumhuriyet tarihinin bu en kapsamlı teşvik paketinin ekonomik sonuçları bir süre sonra kendisini göstermeye başlayacaktır. 
 
3-    İstihdam üzerinden alınan vergi, prim ve işveren payı gibi mali yükler düşürülmelidir. Bu yolla kayıt dışı işsizliğin en az yarısı kayıt altına alınır. Bu durum da kuşkusuz ki yeni istihdam oluşturacak yatırımları teşvik edecektir. 
 
4-    Tarım dışı alana yönelecek olan kesime daha kolay iş bulabilmek amacıyla mesleki eğitime daha fazla önem verilmelidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.