BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bakanlığın hastanesi bakana peşkeş

2018 yılıyla birlikte hizmet vermeye başlayan Kocaeli Devlet Hastanesi’nin, Kocaeli Şehir Hastanesinin devreye girmesiyle kapanacağı ve binasının Medipol Hastanelerine devredileceği iddiaları kentte tepki çekmeye devam ediyor. İYİ Partili Türkkan ise kamu etiğini zedeleyen konuyu meclise taşıdı. 

04 Ekim 2019 15:13
Bakanlığın hastanesi bakana peşkeş

MADEM KAPATILACAKTI NEDEN AÇTINIZ?

27 Aralık 2017’de faaliyete geçen 65 milyon lira maliyetle yapılan Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Şehir Hastanesi’nin faaliyete girmesiyle beraber yeni hastaneye taşınacağı ve mevcut binanın Medipol Hastanelerine devredileceği iddiaları üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

5 yıldızlı hastane sloganıyla 2018 başlarında hizmete giren Kocaeli Devlet Hastanesi ve 2015 yılında temeli atılan Şehir Hastanesinin 2020 yılında açılacak olması Sağlık Bakanlığı’nın hizmet planlamasını da sorgulatır hale getirdi. Türkkan önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Kocaeli Devlet Hastanesinin, Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte faaliyetlerini durduracağı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kararın gerekçesi nedir? diye sordu. Kocaeli İl sağlık Müdürlüğü’nün “şehir hastanelerinin devreye girmesiyle hastane faaliyetlerinin yeniden planladığı” açıklaması ise Medipol Hastanesi hakkındaki iddiaları güçlendirdi. 

İki hastanenin yaklaşık olarak aynı zamanda planlanması ve Türkiye’de şehir hastaneleri devreye girdikten sonra kapanan devlet hastanelerinin akıbeti üzerine Türkkan, Sağlık Bakanı’na ayrıca “Kocaeli Devlet Hastanesi 27 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmiştir. Şehir hastanesine ise 2015 yılında başlanmış 2020 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Kocaeli’deki sağlık yatırımlarının planlamasında bir koordinasyon eksikliği bulunmakta mıdır? Şehir hastanesinin yapılacağı bile bile sadece 2 yıl hizmet vereceği aşikar olan devlet hastanesini kapatmak kamu zararı oluşturmayacak mıdır?” diye de sordu.

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin durumu ve şehir hastanesi ile kapatılması düşünülen Kocaeli’deki diğer sağlık kurumları hakkında Türkkan2ın önergesindeki sorular şu şekilde;

Kocaeli Devlet Hastanesinin, Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte faaliyetlerini durduracağı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kararın gerekçesi nedir?

Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte Kocaeli’deki hangi, hastane ve sağlık birimlerinin faaliyetleri sona erecektir?
 
Kocaeli Devlet Hastanesi 27 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmiştir. Şehir hastanesine ise 2015 yılında başlanmış 2020 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Kocaeli’deki sağlık yatırımlarının planlamasında bir koordinasyon eksikliği bulunmakta mıdır? Şehir hastanesinin yapılacağı bile bile sadece 2 yıl hizmet vereceği aşikar olan devlet hastanesini kapatmak kamu zararı oluşturmayacak mıdır?
 
Kocaeli Devlet Hastanesinin Özel Medipol Hastanesine kiralanması ya da devredilmesi söz konusu mudur? Söz konusu ise Özel Medipol Hastanesini devir konusunda ayrıcalıklı kılan kriterler nelerdir?
  
Kocaeli Devlet Hastanesi İzmit kent merkezinde yer alan en ulaşılabilir hastane konumundadır. Şehir Hastanesinin devreye girmesiyle birlikte Kocaeli Devlet Hastanesi atıl kalacaksa hastaneye ait taşınmazlar nasıl değerlendirilecektir

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.