BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kadınlar Yaşar Kardeş'i topa tuttu

İzmit Belediyesi'nin İYİ Partili Meclis üyesi Yaşar Kardeş'in sosyal medya düzeyindeki paylaşımına yönelik kadınların öfkesi dinmiyor. 

25 Temmuz 2019 19:23
Kadınlar Yaşar Kardeş'i topa tuttu

Kocaeli Kadın Platformu adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle: İzmit Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Yaşar Kardeş’i, kadınları cinsel meta olarak gören cinsiyetçi sosyal medya paylaşımından dolayı teşhir ediyoruz!
 
İyi Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Kardeş’i sosyal medya hesabında bir otobüste bulunan yaklaşık 20 Rus kadının fotoğrafını “ES 400’ün parçaları gelmiş. Montaja girecek. Uzmanları bekliyorlar” şeklinde eril zihniyetle oluşturulan bu gönderiyi paylaştığı için kınıyoruz.
 
S-400 parçası benzetmesi yaparak kadınları kimliği üzerinden aşağılayan, cinsel meta olarak gören, ırkçı cinsiyetçi sosyal medya paylaşımlarını oluşturanların bu cüretini erkek egemen sistemden ve iktidarın kadın düşmanı politikalarından aldıklarını biliyoruz.

Erkek egemen sistemin kadını ikincilleştirdiği, iktidarın da bu yapıyı yeniden yeniden kurumsallaştırmak için politikalar ürettiği günümüzde kadın bedenini cinsel nesne haline dönüştürerek istismar etme hakkını kendinde bulan, erk zihniyetin taşıyıcılığını yapan Yaşar Kardeş’i tüm kadınlardan özür dilemeye ve İzmit Belediyesi’ni de cinsiyet eşitliğine önem veren belediyecilik anlayışına davet ediyoruz. Kadınlar olarak kentimizi yöneten yöneticilerin meclis üyelerinin söylemlerinin ve eylemlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.