BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli Anneleri’nden anlamlı kermes

İlimizde yeni kurulmasına rağmen hayata geçirdikleri projeleri ve faaliyetleri ile kısa zamanda adından söz ettirmeyi başaran Kocaeli Anneleri Derneği, iki yıl önce faaliyete geçirdiği Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) projesinde üretilen ürünler Tanyıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen kermeste sergilendi. Otizm Spektrum Bozukluğu gösteren çocukların annelerine yönelik başlattığı projede, Atölye Terapi’den Arzu Danyer eğitmenliğinde üretilen emekler ise yoğun ilgi gördü. 

02 Mayıs 2019 16:13
Kocaeli Anneleri’nden anlamlı kermes

İLÇE PROTOKOLÜ DE KATILDI

Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen kermese İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve dernek yönetimi katılım sağladı.
 
ANNE ELİ EMEKLER

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim alan otizmli çocuklarını beklerken, annelerin birbirleriyle iletişim ve dayanışmasını güçlendirmek, üretime teşvik etmek amacıyla başlayan proje amacına ulaştı. İletişim ve dayanışmanın yanı sıra, anne eli emekler aile bütçelerine de katkı sağlayacak.
 
PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Ayrıca Otistik Çocuklar Eğitim Merkezine otizm tanısı konmuş eğitim ve öğretime devam eden öğrenci anneleri projesine destek olan Tülay Karaca, Selda Tanyıldız Gülpınar, Ertan Tan, Figen Tuzcu, Nurdan Timur ve Aynur Aydemir’e plaket takdim edildi.
 
GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE DESTEĞE DEVAM

Kermeste konuşan Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya, “Derneğimiz kurulduğu günden bu yana, çocuk ve anneye dokunmaya, eğitim seminerleri ve kadın istihdamına, üretime teşvik etmeye, üniversite öğrencilerine destek olmaya devam ediyor. Kadının mutlu olması, çocuğun mutlu olması, ailenin mutlu olması demektir. Kadının eğitimli ve bilinçli olması gelecek neslin iyi yetişmesi için yapılan yatırımdır. Bizler Kocaeli Anneleri olarak gücümüz yettiğince her zaman destek vermeye, annelerin yanında olmaya devam edeceğiz. OÇEM anneleri iki yılda çok güzel işler başardılar, hepsini kutluyorum. İçlerindeki üretme isteği ve çabasının hep devam etmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 
OTİZM YAŞAM KÖYÜ KURACAĞIM

Ardından Atölye Terapi Kurucusu Arzu Danyer’eplaketini takdim eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu melekler için meleklerin anneleri için değer katan çalışmalar ortaya koyduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Ben de bir anne olarak destek vereceğim. Milletvekilliği dönemimde otizmli çocuklar benim özel alanımdı. Belediye başkanlığı seçim sürecinde de bir vaadim vardı. Otizmli anneleri ve melekleri için bir yaşam köyü kuracağım inşallah. Ben inanıyorum, inanırsak başarırız” sözlerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.