BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Seçim sonrası İstanbul'da çarpıcı anket

İstanbul'da yapılan bir ankette "31 Mart seçimleri yenilenirse tercihiniz değişir mi?’ sorusuna, yüzde 84 ‘Değişmez’, yüzde 16 ‘Değişir’ yanıtını verdi. 

21 Nisan 2019 06:07
Seçim sonrası İstanbul'da çarpıcı anket

İstanbul’da yerel seçimleri kazanan Ekrem İmamoğlu, 17 Nisan’da mazbatasına alarak göreve başlarken, YSK AKP ve MHP’nin olağanüstü itiraz başvurusunu yarından itibaren görüşmeye başlayacak. AKP ve MHP seçimin yenilenmesini isterken, en büyük gerekçe olarak da, bugüne kadar her seçimde oy kullanabilen ve yasal bir engeli olmayan KHK’lilerin oylarının iptalini istiyor.

Bu kapsamda yönetim kurulu başkanlığı AKP’ye yakın isimlerden Mehmet Ali Kulat’ın yaptığı MAK Danışmanlık, seçimden sonra İstanbul’da yeni bir anket çalışması yaptı. İstanbul'da yaptığı anket çalışmasına göre 31 Mart seçimlerinin yenilenmesine yönelik, ‘Tercihiniz değişir mi?’ sorusuna yüzde 84 ‘Değişmez’, yüzde 16 ‘Değişir’ yanıtını verdi. Üstelik tercihini değiştireceğini söyleyenlerin yüzde 78'i, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na oy vermiş.

Kulat’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre anketin detayları şu şekilde:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.