.jpg)
07 Nisan 2019 01:41
CHP'liler, 300 sandıkta tespit ettikleri hatayla ilgili önce ilçe, daha sonra İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuş ama başvuruları reddedilmişti. Bugün durum YSK’ya taşındı. CHP Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, süreci gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacaklarını söyledi.
İzmit Yahya Kaptan Recep Topaloğlu Salonu'na avukatlarla giden CHP’liler Yüksek Seçim Kurulu'na iletilmesi için itiraz dilekçeleri de teslim ettiler. Başvuru sırasında Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Derince İlçe Başkanı Nihat Değer’de hazır bulundu.
Başkan adayı Sertif Gökçe şöyle konuştu: Derince’de 317 sandığımız var ve 300 sandıkta da hata var. 3100 geçersiz oy var. Sebebi belirtilmemiş. O ilçede oturmayan resmi görevliler, Derince'de oy kullanmış. Biz yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Burada seçim yenilenmesi lazım" CHP’nin diğer önemli isimleri de itirazlarda YSK’nın AKP’ye ayrı, muhalefete ayrı tavır sergilemesine de dikkat çektiler.
.jpg)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı







