BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Selim Çetinkaya Darıcalılara böyle seslendi

Saadet Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Selim Çetinkaya Darıca halkı yerel yönetimi değiştirmeye karar verdi. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmayın. Mutlaka bu değişimi Saadet Partisi adayı ile yapın’ dedi. 

05 Mart 2019 10:59
Selim Çetinkaya Darıcalılara böyle seslendi

Saadet Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Selim Çetinkaya, arkadaşımız Gazeteci-Yazar Nazım Çelik’le bir araya geldi. İşte o sohbetten öne çıkan bazı başlıklar:
 
SELİM ÇETİNKAYA KİMDİR?
 
1979 Erzurum doğumlu 1980 de İstanbul’a ailesi ile birlikte göç etti 1997 gazi Osmanpaşa’da ikamet ettik. 1999 da Darıca Nenehatun mahallesine göç ettik. 22 yıldır Darıcalı’yım. İnşaat yapı malzeme satış faaliyetlerine sürdürüyorum.  Hobilere vaktim olmadı. Ufak yaşta siyasete başladım. 1994 yılında Gaziosmanpaşa da Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde çeşitli kademelerinde hiç yorulmadım hiç ümitsizliğe kapılmadım. Roman okurum. İslam kitapları okurum. Viktor Hugo’nun 500 sayfalık “Sefiller” kitabını üç günde okudum ve çok etkilendim. Evli 4 çocuk babasıyım.


DARICA’NIN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?

Siyasetçi ile vatandaş arasında güven yok. Darıca’nın en önemli problemi vatandaş siyasetçiye güvenmiyor, inanmıyor.  Siyasetçiye bakış açısı değişti. Herhangi bir isim, parti, kurum zikredilmeden Darıca’da anket yapıldı. vatandaşa “Darıca belediyesinde yolsuzluk, rüşvet, israf, var mı” diye soruldu. Ankete katılanların %71 “EVET” dedi. Bu çok acı bir tablo. Hesapladığımızda cevap verenlerin % 50’si mevcut yönetime oy verdiği ortada ve vatandaş kendi oy verdiği yönetime güvenmiyor. Bunun normal olduğunu zannediyor. Buna karşı itiraz bir reaksiyon göstermiyor. Darıca’da plansız ve gereksiz yatırımlar var. Yol kaldırım çalışması yapılıyor. Aracı olan 100 AK Partili vatandaşa sorun bunlar yapılan yollardan kesinlikle memnun değiller. Yapılan yollar ve kaldırımlar sürekli şekilde bozuluyor. 

DARICA BELEDİYESİNİN YANLIŞ YAPTIĞI UYGULAMALAR SİZCE NEDİR?

Reklam olsun diye işler yapılıyor. Bir belediye neden yüksek paralar ve yüksek bedeller ödeyerek yapmış olduğu hizmeti ya da bir tesisi reklam yapar. Yapılan hizmeti reklam firmalarına yüksek paralar verilerek reklam yapılmasını ben şahsen anlayamıyorum. Özel müessese değilsin ki reklam yapsın. Ciddi rakamlarla özel kalem harcamaları var. Örneğin Belediyenin sosyal tesisleri varken misafirler otellerde ağırlıyor. Bu ciddi bir israftır. Şeker, kolonya, çiçek gibi giderler bile çok ciddi harcamalar var. Bu kadar yüksek rakamların olması doğru değil.  Kiralık binek araç furyası var. Çok yüksek rakamlarla kiralanan bu araçların kontrolü yapamıyor. Bir araç 15 gün ortada yok sonra öğreniliyor ki personel izine çıkan aracı da beraberinde götürmüş. Cuma günü araçların deposunu doldurup cumartesi Pazar günü hafta sonu arabayla gezenleri duyuyoruz. Yine yüksek rakamlara koşu maratonu yapılıyordu. Yapmayın dedik. Bu sene seçim dolayısıyla ile iptal ettiler. Darıca belediyesi paraları carcur ediyor. Biz bunu kafamızdan söylemiyoruz anket sonucu bunu söylüyoruz. Belediyede büyük israf var. 

DARICA’YLA İLGİLİ PROJELERİNİZ NELERDİR?

Darıca belediyemizin bütün birimlerin içinde bulunduğu bir belediye binası yok. her bir birimi farklı bir mahalle de ve dağınık. Fen işleri farklı bir yerde, Park bahçeler farklı bir yerde. Aracı olmayan vatandaşın vay haline. Olanın da vay haline otopark yok. İşte biz 200 bin nüfuslu Darıca’mıza bütün birimleri içinde otoparklı, her alandan kolaylıkla ulaşılabilen hizmet binamızı yapacağız. İçinde çocuk oyun alanları, kafeleri olan hizmet binası israf değil tam tersi zaruri bir ihtiyaçtır. Sahilde bir çalışma yaptılar. Denizi doldurdular ve birilerine rant sağlandı ama bir balık restoranımız yok. 15 yıldır yerinde sayan bir belediye var. Elde ettiği maddi imkânlarında çarçur eden ve sadece reklam için harcayan belediye var.


DARICA’DA ŞANSINIZ NEDİR?

Darıca’da biz çareyiz. Hiçbir partinin yapmadığını biz yaptık. Darıca’daki tüm sivil toplum örgütlerin hem aday, hem meclis üyeleri için görüşlerini aldık. Darıca’da siyaset yapmış etkili isimlerle görüştük. Dernekler ve sivil toplum örgütleri şaşırdı. Diğer partiler oy istemeye gelirken biz aday ve proje için gittik onlara. Darıca’da bir dip dalga var. O dip dalga Saadet Partisini iktidara taşıyacak. Aday toplantımızda vatandaşlar salona sığmadı. Ak parti aday toplantılarında bakanları belediye başkanları Büyükşehriyle top yekûn adeta devlet katılıyor. Biz de ise sadece halk oradaydı. Toplama vatandaşlarla değil sade vatandaş vardı bizim salonumuzda. Bu da bizim seçimi kazanmamız için en önemli göstergedir.

CUMHUR VE MİLLET İTTİFAKI İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

AK partiyle MHP’nin yapmış olduğu ittifakı millet kabul etmedi. İYİ parti ile CHP arasında ki ittifak iyi partinin tabanında zemin bulmadı. AK parti tabanı zaten yarıldı. Yerelde AKpartili vatandaş partisine güvenmiyor. Genel merkez aday değiştirdi ama 10 yıllık ilçe başkanını aday yaptı. Tezgâh aslında aynıdır. Çok kaliteli değerli adaylar vardı ama tezgahın bozulması gerekiyordu. Seçmen memnun değildi ve adayın değişmesi lazımdı. Belediye başkanı ve İlçe başkanı Darıca’yı beraber yönetmişlerdi, sevabıyla günahıyla ortaktırlar. Ak Partili seçmen tabanı CHP ile AK Parti arasına sıkıştı.  Çok fanatik tabir ettiğimiz AK partililer, oy verme kararı ve sandığa gitmeme kararı aldı. Bazıları oylarını CHP’liyebile vereceğini söylüyor. Tepki var. MHP seçmeni ile İYİ Parti seçmeni ise “Niye beni zorluyorsunuz, ben kendi partime vermek istiyorum” Diye tepkili. Bütün partililerin tabanı tepkili ve bu Saadet Partisine yarayacak. 

CEPSİZ CEKET GİYDİNİZ, BU NE DEMEK?

Siyasetçi yalan söyler, çalar, dürüst değildir kanaati toplumda oluşmuş. Vatandaştaki bu kötü algıyı yıkacağız. Belediye başkanlığı insanların en güvendiği makam olacak. Sıkıldığında belediyeye gelip huzur bulduğu bir yer olacak. Belediye arabasını gördüğünde kendi arabası gibi sevinecek. Bizim pankartlarımızda “Dürüst olacağız” yazılı. Vatandaşın biride pankarta sprey boyayla “Bu devirde dürüst zor bulunur” yazmış. Halkın kaybettiği, ne olduğunu unuttuğu dürüstlük kavramını veunuttuğu değerleri ortaya çıkaracağız. Belediye başkanlığı çok sorumluluğu ve vebali olan bir yer. 300 bin nüfusun hakkın ve hukukun muhafaza edilmesi gereken yer. İki kişi karşı karşıya gelir ve helalleşebilir ama 300 bin kişinin hakkını eğer yanlışınız varsa veremezsiniz. Bu yüzden dürüst siyasetçiler olarak elimizi taşın altına koyacağız. Almadan çırpmadan hizmet yapacağız.

5 YIL SONRA NASIL BİR DARICA İLE KARŞILAŞACAĞIZ?

Belediyelerde İnsan kayırma, adamın yoksa işin görülmez halledemezsin dönemi bitecek. Mahalle parkları 2-3 tane baliciye tinerciye yataklık ediyor. Parklarımıza tedbir amaçlı güvenlik görevlisi ve kamera sistemi kuracağız. Vatandaş Erzurum’dan bile mahallesindeki parkı izleyebilecek. Vatandaş alışverişle giderken güvenle çocuğunu parka bırakıp alışverişe gidecek. Okul projemiz var. Kantinlerde niye pahalı diye araştırma yaptık. Okul aile birliği bütçesi okul tadilat ve temizliğine yetmediği için kantin kirası 20- 25 bin lira aylık olur mu? Okullarda temizlik tammanasıyla yapılmıyor.  Yüzeysel temizlik yağıyor. Çünkü okulların yeterli personel ve malzemesi yok. Hijyen sıfır. Çocuklarımızın en çok zamanın geçirdiği okullarımızın temizlik, onarım ve bakımlarını yapacağız. Çocuğumuzun geleceğinden daha büyük proje olabilir mi? Öğrencilerimiz okul seçme hakkına sahip olmadığı için yürüyerek ya da servisle okullarına gidiyor. Bizi belediye olarak servisler koyarak aile ekonomisine katkı sağlayacağız. Aş evleri yok. sadece bir camimizin var. Vatandaşın kendisinin alması gerekiyor. Aş evinde yemeğini gelip alamayana evine götüreceğiz. Muhtarlarla Hemşeri dernekleriyle her ay düzenli toplantı yapacağız.  Birçok şarjlı engelli arabası var.  Çeşitli yerlere şarj istasyon kuracağız. Engelli vatandaşımız araçlarını şarj edilebilecek. İlçemizin sınırları Gebze’nin menfaatine göre çizilmiş. Gelir getiren fabrikaları Gebze kendi sınırlarına almış. İlçeye nereden giriliyor, nereden çıkılıyor belli değil. Mesela E-5 in altı bizim olsun.  Belediye sınırlarımızın yeniden çizilmesi için uğraşacağız. Sosyal tesislerimiz var. Dışarda çay 1 lira sosyal tesiste 3 lira. Biz sosyal tesislerimizde en uygun, en temizve en kaliteli hizmeti vereceğiz. 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BELEDİYENİN İLİŞKİLERİ NASIL OLMALI?

Belediyeler derneklere sandalye, masapara vererek sivil toplum kuruluşları kendi hâkimiyeti altın almış. Sivil toplum Kuruluşları yerel yönetimlerin yanlışlarına dur diyemiyor ve proje üretsin. Hâlbuki dernekler ilçemizin yararına proje üretmeli. “Sana bina, dernek yapacağım yanlış şeyler. Bağımsız olmalı STK’lar. Halkta bir yargı var. “Çalıyorlar ama çalışıyorlar.”İnsan nasıl çalmalarına razı gelir.  Ofis ve konferans salonların olduğu kompleks yapacağız ve dernekler bağımsız eleştirebilen önerebilen karşı çıkabilen bir sivil toplum örgütü olacak. 

DARICA HALKINA MESAJINIZ NEDİR?

Darıca halkı yerel yönetimi değiştirmeye karar verdi.  Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmayın. Mutlaka bu değişimi Saadet Partisi adayı ile yapın. Aslında seçmen patrondur. Vatandaşın patronluğu seçi yani bir gündü.  Seçim günün Yarını patronluğu bitiyor. 5 yıl patronluk yapmak istiyorsunuz Saadet partisinin adayın başkan yapın. Projelerimiz devam ediyor. Detayları ile sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. 31 Mart ilçemize ve Türkiye’mize hayırlı olsun

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.