BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Lütfü Türkkan’dan Sedaş önergesi

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, SEDAŞ’ı TBMM gündemine taşıdı. 

27 Şubat 2019 18:11
Lütfü Türkkan’dan Sedaş önergesi

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i göreve davet etti ve konuyla ilgili soru önergesi verdi. Konu hakkında değerlendirme de yapan Türkkan, endüstri 4.0’ın konuşulduğu bir dönemde Türk Sanayisinin bu yeni dönemi kaçırma lüksünün olmadığını ve Türkiye’nin en stratejik üretim tesislerinin bulunduğu Kocaeli’nde bu durumun kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirtti. 
 
BELEDİYELERDE SEDAŞ’DAN ŞİKAYETÇİ
 
İYİ Partili Türkkan, sanayi üretiminin merkezi konumunda olan Gebze başta olmak üzere yaşanan elektrik kesintilerinin, üretimin yanı sıra ilçe merkezleri ve köylerde yaşayan vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkilemesi üzerine gelen şikayetlerin çözülememesi noktasında SEDAŞ’ı yakından takip ettiğini belirtti. Türkkan, halkın enerji ihtiyacının karşılanmasının bir vatandaşlık hakkı olduğunu, önceden kamu imkanlarıyla yapılan enerji dağıtım işinin özelleştirme sonrası SEDAŞ’a geçtiğini, ancak şirketin halkı kendisine mahkum görerek hareket ettiğini açıkladı. Yerleşim yerlerinde trafoların yetersizliğinin ve enerji hatlarını taşıyan direklerin çürümeye ve yıkılmaya yüz tuttuğunu bizzat yerinde gördüğünü söyleyen Türkkan, bu durumun 21’inci yüzyılda sanayi kenti Kocaeli’ye yakışmadığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.