BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince'den dünya şampiyonu çıkaracağız

Derince'deki spor kulüplerin yöneticileriyle kahvaltıda bir araya gelen Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, spor ve eğitim alanındaki projelerini anlattı, ". Derince'den dünya şampiyonu çıkaracağız" dedi. 

24 Şubat 2019 11:15
Derince'den dünya şampiyonu çıkaracağız

Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, Derince'deki amatör spor kulüplerin yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kiğı Yayladere Derneği'nde düzenlenen programa İlçe Başkanı Nihat Değer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sırma Kaya ve yönetimleri ile Meclis Üyesi adayları da katılım gösterdi. Projelerini anlatan Gökçe, özellikle Derince'deki sosyal yaşam ve spor alanında yaşanan sıkıntıları ele alarak, bunlara yönelik ürettikleri projeleri aktardı. Derince'de eğitim ve spor anlamında çocukların fazla bir alternatifi olmadığını belirten Gökçe, 5 yıl içerisinde her mahalleye spor ve eğitim merkezleri sözü verdi, "Sadece futbolda değil, diğer branşlarda da Derince adını duyuracak. Derince'den dünya şampiyonu çıkaracağız" dedi.


 
 
HER MAHALLEYE SPOR ALANI
 
İlçede okul çağındaki yaklaşık 25 bin gencin tamamını spor faaliyetleriyle buluşturacaklarını söyleyen Gökçe, "Sadece futbol değil salon sporlarına da gereken önemi vereceğiz. 5 yıl içerisinde her mahallemizde salon sporlarıyla ilgili alanlar olacak. Bütün çocuklarımız yeteneklerine göre spor ve sanat dallarında istediği kursu alabilecek. Bizim amacımız beton, rant değil, Derince'den matematik birincisi, satranç birincisi veya bir yüzme şampiyonu çıkarabilmektir. Biz çocuklarımıza yatırım yapacağız. Geleceğimizi kurtarmak istiyorsak ilk olarak çocuklarımıza gereken özeni ve ilgiyi göstermeliyiz" diye konuştu.
 
"TESİSİ OLMAYAN KULÜP KALMAYACAK"
 
Gökçe, konuşmasının devamında şunlara da değindi: "Sizler her gün belediye başkanını aramayacaksınız. Belediyenin görevi zaten amatör spora destek vermektir. Sezon başında bütün kulüplerle toplantı yapacağız. O sene ilçemizdeki bütün spor müsabakalarını ele alacağız. Yıllık bütçe yapacağımız bu toplantıda belli olacak. Tüm kararlar ve adımlar da adil ve şeffaf bir şekilde yapılacak. Ayrıca bizim dönemimizde 5 yıllık süreçte Derince'de tesisi olmayan kulüp de kalmayacak. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Halihazırdaki tesislerdeki eksiklikler de giderilecek. Biz altyapıya gereken önemi vereceğiz."
 
"DÜNYA ÇAPINDA SPORCULAR YETİŞECEK"
 
"2,5 milyon Türkün yaşadığı Almanya'da dünyaca ünlü onlarca futbolcumuz var. 80 milyonluk ülkemizde futbolla yatıp kalkılmasına rağmen halen dünya çapında bir sporcumuz yok. Bunun temel nedeni yetenek değil, altyapının olmaması. Biz yapacağımız projelerle, yatırımlarla ülke ve dünya çapında sporcular yetiştireceğiz. Sizin yaptığınız iş çok kutsal bir iş. Bazen ailelerin yapmadığını yeri geliyor antrenörler, kulüp yöneticileri yapıyor. Bugün Derince'de hepimiz biliyoruz ki uyuşturucu madde kullanımı ciddi bir şekilde arttı. Geleceğimiz kararıyor. Çocuklarımızı biz sanata ve spora yönlendirerek geleceğimizi de kurtarmış olacağız."
 
"DERİNCE'DE SAHA SAYISINI ARTIRACAĞIZ"
 
"Bunu da belediye başkanı tek başına yapamaz. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte projeler üreterek, el ele vererek bunu başarabiliriz. Bazı şeyler maddiyattan çok maneviyat gerektiriyor. Bunun için de öncelikle birbirimize inanıp birlik olmalı ve çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamalıyız. Bizim ürettiğimiz projeler toplumun tamamına dokunacak, engellilere, çocuklara, kadınlara, işsizlere, emeklilere yönelik çok ciddi projeler geliştireceğiz. Ve her şeyden önce de adil ve şeffaf olacağız. Derince'deki saha eksikliğinin de farkındayız. Projelerimizin arasında var, saha sayısını artıracağız."
 
"SPORU, SPOR ADAMLARINA TESLİM EDECEĞİZ"
 
Konuşmasının son bölümünde, programa katılım sağlayan ve önerilerini sunan spor yöneticilerine teşekkür eden Gökçe, "Betona, ranta yatırım değil çocuklarımıza yatırım yapacağız. Bizim tek amacımız Derince'den dünya şampiyonları çıkarmaktır. İlkelerimiz arasında olduğu gibi sporda da aynı şekilde adil ve şeffaf bir yönetim izleyeceğiz. Spor kulüplerimiz de şeffaf ve denetlenebilir olacak. Herkesin kendi işini yapması başarıyı belirler. Bu yüzden sporu da spor adamlarına teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. Spor yöneticilerinin sorularını yanıtlayan Gökçe, genç sporcularla da sohbet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.