BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmitli ustalar İstanbul’da sergi açtı

İstanbul Anadolu yakasının en seçkin sanat galerilerinden biri olan Galeria Mavist “ Yeni yıla merhaba” başlıklı yılın ilk sergisini açtı. 

24 Ocak 2019 11:47
İzmitli ustalar İstanbul’da sergi açtı

Türkiye, Balkan ve Rusya ülkelerinden yaklaşık 70 sanatçın katıldığı “Ustalar Karma sergisi” Küratörlüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülte dekanı Prof. Melihat Tüzün yaptı. İlimizden Kocaeli Üniversitesi Güzel sanatlar akademisi eski hocalarından İkramettin Karaman’da bu sergiye katıldı. Hocaların Hocası olarak bilinen Uluslararası Üne sahip prof. Süleyman Saim Pekcan’la birlikte birçok sanatçının karma sergisi dans gösterisi ve müzikle açıldı. 

10 Şubat gününe kadar İstanbul Kadıköy’deki sergiye İkramettin Karaman Hun Türklerin PAZIRIK mezar taşlarındaki motiflerinden aldığı “dövüşen keçiler” adlı eseri ile katıldı. Hat ve resim sanatı birleştirmesiyle hazırladığı eserinin büyük ilgi gördüğünü söyleyen sanatçı İkramettin Karaman “Dünyada kaligrafik expresyonizim olarak bilinen Japonya ve İran’da az miktarda rastlanan bu sanat akımın pek yaygın değil. Türkiye’de bu tür eser yapan hiç kimse yok. Yazıyla (hat sanatı) ile resim yapmayı seviyorum. Böyle ustaların sergisinde yer almaktan mutluyum. “ dedi.
 




 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.