BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Meral Akşener 4 ilçede başkan adayını ilan etti

İYİ Parti’nin İzmitli Genel Başkanı Meral Akşener bugün ilimize geldi ve partililer tarafından Kandıra gişelerinde davul zurnayla karşılandı. Akşener 4 ilçede belediye başkan adaylarını da açıkladı. 

06 Aralık 2018 15:52
Meral Akşener 4 ilçede başkan adayını ilan etti

Meral Akşener Kandıra İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, İl ve ilçe yöneticilerinden oluşan kalabalık bir grup tarafından karşılandı

Akşener ve partililer karşılamanın ardından şehit ailesini ziyaret etmek Kandıra’ya gitti. Kandıra’da da büyük ilgi ile karşılanan Akşener, İYİ Parti’ye geçen eski DYP Kandıra İlçe Başkanı Mustafa Gebeş’e rozet taktı ve Kandıralılara hitap etti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi’ne yönelik ziyaretten sonra alanda toplanan vatandaşlara seslenen Akşener, İYİ Parti Kandıra Belediye Başkan adayının Ercüment Şahin olduğunu belirterek’ Bu Cuma saatinde bu açıklamayı paylaşıyoruz sizlerle. Bu meydanı doldurduğunuz için teşekkür ederim. Allah uğurlu kademli etsin. Desteğinizin Ercüment Başkan’a olacağına inancım sonsuz. İnşallah kaldığı yerden hizmetlerine devam edecek’ dedi.

Daha sonra KYÖD Sosyal Tesisleri’nde “Eril Siyasette Kadın Siyasetçi Olmak” konulu söyleşiye katılan Akşener burada da ilgiyle karşılandı. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Fahri Örengül’de katılanlar arasındaydı. KYÖD Başkanı Didem Turan, “İzmit’in Gündoğdu Mahallesi’nde dünyaya gelip Kocaeli’nin ilk milletvekili, ilk içişleri bakanı ve ilk genel başkanı Meral Akşener’i ağırlamanın gururunu yaşıyoruz’dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de şöyle konuştu:

 “Bu sahneye daha önce rahmetli Leyla Atakan abladan sonra kadın belediye başkan adayı olarak çıkmıştım. KYÖD’te o zaman belediye başkan adaylarının tümü dizilirdi masaya ve gazetecilere projelerimizi sunardık. Sefa Sirmen bey o zaman güçlü bir belediye başkanıydı. O zaman o da adayların yanında olurdu. İzmit esasında böyle bir yerdi ama sonra ne olduysa oldu.

Aranızdan çıkmış siyasi olarak hayatta kalmış tek kadınım. Bunu sivil toplum kuruluşlarında çalışmaya ve aldığım eğitime bağlıyorum. İzmit’te Rahmetli Leyla Atakan ablanın açmış olduğu yoldan ilerliyorum. Leyla Hanımın bize açtığı cesaretlendirdiği yoldur. Burada kadın olmak ve STK gönüllüsü olmak elbette ayrıcalıktır.

Akşener son olarak Tanyıldız Düğün Salonu’nda partililerle buluştu ve 4 ilçede başkan adayını açıkladı. Derince Belediye Başkan adayı Nurcan Acaroğlu, Gölcük Belediye Başkan adayı Çetin Kocatürk, Kandıra Belediye Başkan adayı Ercüment Şahin ve Körfez Belediye Başkan adayı Salih Şirin oldu. Akşener İYİ Parti’ye geçen Büyük Birlik Partisi eski İl Başkanı Nurettin Bulut ve AKP eski yöneticilerinden Ahmet Demir’e de rozetlerini taktı.
 
Kocaeli’de misafir değil ev sahibiyim diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, teşkilatları uyardı. Akşener, “1994 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum. Kimse bana düşman muamelesi yapmadı. İYİ Parti’nin adayları kendi işlerine bakacaklar İlk olarak söz alan İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Siz çok seviliyorsunuz. 25 yıldır kesintisiz siyaset yapan tek kadınsınız. Sizlerle yol yürümek bizim için çok güzel’ dedi. 
 
Daha sonra söz alan Akşener’de “Ben Kocaeli’de kendimi misafir hissetmem. Ben burada ev sahibiyim onun için siz hoş geldiniz. Adaylarımız, herkese eşit şartlarda hizmet verecekler. Biz bu şehri yönetecek insanları seçeceğiz. 1994 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum. Kimse bana düşman muamelesi yapmadı. Ben de kimseye düşmanlık yapmadım. O dönemde Sefa Sirmen seçildi. Ben ve Osman Pepe gidip Sirmen’i tebrik ettik. Propaganda sırasında birbirimizi incitecek tek kelime etmedik.

İYİ Parti’nin adayları kendi işlerine bakacaklar. İYİ Parti’nin adayları bulundukları ilçenin sorunlarını tespit edip, çözüm üretecekler. Dedikodu etmeyecekler, iftira atmayacaklar. Türkiye’nin içinde bulunduğu yarılmanın bir tarafı asla olmayacaklar. Başkalarının bizi çekmeye çalıştığı çamura kimse kesinlikle girmeyecek.’

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.