BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Dilenci ve seyyar satıcıları rahat bırakmıyorlar

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilenci ve seyyar satıcılara göz açtırmıyor. 

06 Kasım 2018 12:00
Dilenci ve seyyar satıcıları rahat bırakmıyorlar

Zabıta ekipleri cadde ve sokaklarda yasak olmasına rağmen seyyar satıcılık yapan 22 şahsa müdahale ettiler. Seyyar satıcılara yönelik denetimlerin tavizsiz şekilde devam edeceğini söyleyen zabıta yetkilileri “özellikle bazı bölgeleri kendine mesken edinen seyyar satıcılar gürültülü şekilde satış yaparak vatandaşımızı rahatsız ediyor.  Ayrıca kuru yemiş türü ürünleri  seyyar olarak satan bazı şahısların bölgeyi kirlettiklerini de tespit ettik. Bu şahıslarla ilgili denetimlerimizi titizlikle devam edeceğiz” dediler.
 
PARA VERMEYİN
 
Cami önleri, otobüs durakları, yürüyüş yolu, trafik ışıkları ve semt pazarları başta olmak üzere insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, duygu sömürüsü yaparak dilenen şahıslarla ilgili işlem yapıyorlar. Kendilerine acındırarak dilenciliği meslek haline getiren 21 kişi hakkında yasal işlem yaptıklarını söyleyen zabıta yetkilileri “ dilencilerle mücadelede en etkili yöntem, bu kişilere para verilmemesidir” şeklinde konuştular.
 
PAZARDA DENETİM
 
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenilir, ferah ve gönül rahatlığı içinde  alış verişlerini yapabilmeleri için semt pazarlarındaki denetim ve kontrollerine devam ediyor.  Yapılan denetimlerde pazarın ve tezgâhların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı denetlenerek, fiyat etiketleri ile ilgili kontroller gerçekleştiriliyor. Kapalı ve semt pazarlarında yapılan denetimler sonucunda etiketlerle ilgili eksiklik görülen 80 esnafa uyarıda bulunuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.