BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vatandaş hastanelerden randevu alamıyor

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu vatandaşların hastanelerden randevu almada yaşadığı sıkıntıyı TBMM’ye taşıdı. 

27 Temmuz 2018 03:33
Vatandaş hastanelerden randevu alamıyor

İşte o önergenin içeriği:
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
 
Bir yurttaşın tarafıma ilettiği bilgiye göre; ‘Kocaeli’de Hastanelerde randevu alamıyoruz sayın vekilim her hangi bir tahlil için cok uzunca bir gün veriliyor bu da insanlarin onemli bir hastalık durumunda hastalığın bayağı ilerlemesi demek, insane hayati kadar değerli birşey yoktur saygilar.’
 
Bu bağlamda;

1- Bazı hastanelerde ve bölümlerde aylar sonrasına randevu verildiği bilgisi doğru mudur?
2- Bu bilgi doğruysa devlet hastanesinden başka bir hastaneye gitme durumu olmayan hastaların sağlığı nasıl korunabilmektedir?
3- Erken tanı ve teşhisin önemli olduğu günümüzde sağlık sisteminin hızlandırılması için yapılan çalışmalar nelerdir?
4- Randevu gecikmelerinde ihraç edilen personelin yerinin doldurulamıyor olmasının sebep olduğu bilgisi doğru mudur?
5- Doktorun yetişmesinde yılların gerektiği düşünülürse mahkemelerce haklarında beraat veya takipsizlik kararı verilen Sağlık Bakanlığı çalışanlarının tekrar işlerine yerleştirilmeleri konusunda Sağlık Bakanlığının çalışmaları var mıdır? Çalışma varsa bu çalışmalar nelerdir?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.