BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çiftçi şenliği başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Çiftçiler Günü” kapsamında Gebze’de Çiftçi Şenliği düzenliyor. 

28 Nisan 2018 12:54
Çiftçi şenliği başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Çiftçi Şenliği, 5 Mayıs Cumartesi günü Gebze’nin Denizli Mahallesinde bulunan Düzmeşe mesire alanında gerçekleşecek. Tarım ve hayvancılık ile ilgili kurumların ve ziraat odalarının katkılarıyla, çeşitli etkinliklerin yer alacağı şenlikte, çiftçiler arasında çeşitli yarışmalar da düzenlenecek. Dünya Çiftçiler Günü kapsamında gerçekleştirilen şenlikte, yöresel sanatçılar da birbirinden güzel şarkıları çiftçiler için seslendirecek.
 
ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR YAPILACAK
 
Yerel sanatçıların konser vereceği çiftçi şenliğinde arı yetiştiricilerine arıcılık malzemeleri dağıtılacak. Gebze Bal Üreticileri Birliği’nin Büyükşehir Belediyesinden, arı yetiştiricileri için talep ettiği miktarda arıcılık malzemesi sahiplerine dağıtılacak. Şenlikte ayrıca, köyler arası halat çekme, erkek-kadın ve çocuk çuval yarışmaları gibi ödüllü yarışmalar da yapılacak. Bu yarışmalarda ilk 3’e girenlere çeşitli ödüller verilecek. Kocaeli’ndeki çiftçiler için düzenlenen organizasyon, 5 Mayıs’ta saat 11.00’de başlayıp, 16.30’a kadar devam edecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.