BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kadınlara 1 milyon 257 bin lira kredi desteği

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kadın esnaf ve işletmecilerle bir araya geldi. İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Girişimci Kadın Komisyonu tarafından organize edilen kahvaltı programına İzmit’te faaliyet gösteren 50’den fazla kadın katıldı.  

10 Mart 2018 07:30
Kadınlara 1 milyon 257 bin lira kredi desteği

HAYATIN HER ALANINDA
 
Kadın işletmecilerin motive edilmesi ve aralarında kaynaşmanın artırılması amacıyla organize edilen buluşmada konuşan Başkan Doğan “kadın hayatımızın her alanında, her anında var olan yüce insandır. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. Onlara saygı ve sevgimizi göstermeli, hak ettikleri değeri onlara vermeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi “dünyada her şey kadının eseridir”. Bu gerçeği asla unutmamamız gerekmektedir. Yüce dinimiz ve medeniyetimiz de her zaman kadına özel bir önem vermiş ve kadınlarımızın hak ve hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiş “kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz” şeklinde buyurmuştur.
 
 KADINA EL KALDIRMAK ACİZLİKTİR
 
Türk kadını tarihin her döneminde büyük bir fedakârlık göstermiş ve ailesine, ülkesine elinden gelen desteği fazlasıyla vermiştir. Kurtuluş Savaş’ında en az erkekler kadar çalışmıştır. Cumhuriyet dönemi ile birlikte yasal olarak hakları genişletilen Türk kadını modern yaşamdaki yerini almıştır. 15 Temmuz hain girişimin engellenmesinde de kadınlarımızın rolü herkes tarafından bilinmektedir. Ancak, üzülerek belirtiyorum ki, ülkemizde kadın hakları bazı kendini bilmezlerin ayakları altına alınmaya çalışılmakta ve ihlal edilmektedir. Kadınlarımıza şiddet uygulanmakta, eğitim ve iş yaşamında olmaları engellenmektedir. Bu şiddeti uygulayan her kim olursa olsun bu kişi ne erkeklikten ne de insanlıktan nasibini almamıştır, acizdir. Bir insana şiddet göstermek en büyük acizliktir. Erkek olmak kadın dövmek, kadına şiddet uygulamak değildir. Kadına şiddet uygulayan kişi ne erkek olmayı ne de insan olmayı becerememiş bir zavallıdır, hastadır.  
 
1000’DEN FAZLA KADINA 1 MİLYON 257 BİN KERDİ 
 
Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Hakları ihlal edilen, obje olarak görülen, şiddet uygulanan kadın sadece bunu yapanın değil hepimizin ayıbıdır. İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. İzmitli kadınlar için güzel ve faydalı çalışmalar yapmayı bir borç biliyorum. Özellikle sizler gibi kadın esnaf v işletmecilerimizin sayılarının artması için gerek eğitim gerekse ekonomik destekler sağlıyoruz. Mikro kredi projemizle 1000’den fazla kadına 1 milyon 257 bin TL kredi verilerek kendi işyerini açma imkânı sağlandı.  Sizler yeter ki girişim yapmak isteyin biz her zaman yanınızdayız” dedi.   
 
ŞANSLIYIZ 
 
İzmit belediyesinin kadın çalışmalarının anlatıldığı sunum sonrası memnuniyetlerini kadın esnaf ve işletmeciler de “bu buluşmaya vesile olan ve her zaman biz kadınların yanında olan ve olduğunu hissettiren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. İzmit’te faaliyet gösterdiğimiz için çok şanslıyız” şeklinde konuştular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.