BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Rumeli kıyafetleri Kitre bebekler üzerinde yaşayacak

Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Balkanlar ve Rumeli’de giyilen yöresel bay bayan kıyafetlerin yaşatılması için kolları sıvadı.  

07 Mart 2018 02:50
Rumeli kıyafetleri Kitre bebekler üzerinde yaşayacak

Dernek Başkanı Recep Altıntip El sanatçısı Rüjdiye Kâhya, El sanatları Branş öğretmeni Fatma Çelik, Makedonya kökenli Türk gelin Emel Şengöz ve yön. Kr. Üyesi Abdurrahman Yılmaz ile bir toplantı yaparak yöresel kıyafetlerin tanıtılması için çalışma başlattılar.
 
Dernek Merkezinde yapılan toplantıda kitre bebekyapılması ve yöresel kıyafetlerin bebek üzerine giydirilmesi, katılım olması halinde el beceri kursu düzenlenmesi planlandı. Dünyaya yöresel kıyafetlerin tanıtılması için de ayrıca AB projelerine katılma kararı alındı. Dernek merkezinde üretilecek olan kitre bebekler hediyelik, sergi ve satış için sunulacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.