56 üye ülkenin bulunduğu AGİT-PA Kış Genel kurul toplantısında Türk grubu temsilcileri, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde gerçekleşen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Darbe girişimi ve daha sonrasında yaşanan süreç, Göçmen ve Mülteci hareketleri Türkiye-AB Göç Birliği ve Terörizmle Mücadaleye ilişkin açıklamalarda bulunacaklar.
Temel görevi, AGİT ülkeleri arasındaki siyasi diyaloğu parlamenterler düzeyine de taşımak olan AGİTPA’nın, AGİT ülkelerinin mevcut AGİT belgeleri çerçevesindeki yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin sağlanması, çatışmaların önlenmesi ve mevcut olanların çözülmesi için mekanizmalar geliştirmek, AGİT’in kurumsal yapıları ile mevcut AGİT kurumları arasındaki işbirliğinin ve ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve katılımcı ülkelerdeki demokratik kurumların güçlendirilmesi de yer alıyor.
56 AGİT katılımcısı ülkeden toplam 323 milletvekilinden oluşan AGİT-PA’nın kış toplantısının gündemi de yoğun. Üç gün sürecek olan toplantılar da Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Konular Komitesi, Ekonomik İşler, Bilim, Teknoloji ve Çevre Komitesi toplantısı, Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi toplantıları gerçekleştirilecek.
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor




