BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Leyla Atakan anıldı

1968 -1971 yılları arasında İzmit Belediye Başkanlığı yapan Leyla Atakan ve arkadaşları mezarı başında anıldı.  

11 Şubat 2018 01:56
Leyla Atakan anıldı

İzmit Belediyesinin organizasyonu ile Bağçeşme Şehitlikte düzenleler törene CHP Milletvekili Fatma Hürriyet, İl başkanı Cengi Sarıbay, Biz İzmit Grup Başkanı Hüseyin Erol ve vatandaşlar katıldı. Fevziye cami imamın okuduğu dua ile anılan leyla Atakan ve arkadaşlarıBaşkanı Vekili İsmail Kolaylı, Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yüksel ve Encümen üyesi gazeteci Feridun Özbay’ın kabirlerine karanfil ve çiçek bırakıldı.

İstiklal Madalyası sahibi Hasan Atakan’ın Maşukiye doğumlu kızı Leyla Atakan Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk bayan belediye başkanı olmuş, 3 yıl süren kısa belediye başkanlığı sırasında şehrin su sorununu çözüş, İzmit'te büyük bir altyapı hamlesi başlatmış, imar planı olmayan şehirde gecekondu önleme alanı oluşturmuş, kooperatiflere arazi tahsis etmiş ve İzmit Körfezi'nin bitimindeki bataklık alanda, fuar kurulması içinalana dolgu yapıp, şimdiki Kocaeli Fuarın yeri olan 35 bin metrekarelik alanda Kocaeli Sanayi Sergisinin açılmasını sağlamıştı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.