BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Reis İzmit'te de sert konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kocaeli İl Gençlik Kolları’nın kongresi için bugün İzmit’e geldi. Çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polisler bu bölgede adeta kuş uçurtmadı. 

27 Ocak 2018 02:54
Reis İzmit'te de sert konuştu

İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda yapılan kongre de Tayyip Erdoğan’da hazır bulundu.
 
Bu kongrede mevcut başkan Emre Kahraman, tek aday olarak seçime girdi. Tayyip Erdoğan önce kongre salonu dışında yer alan Pazar alanında halka, daha sonrada salondaki partililere hitap etti.

Polisler Yahya Kaptan'da geniş güvenlik önlemleri aldı. Barikatlarla çevrelenen Yahya Kaptan Pazar Alanı ve Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’na vatandaşlar tek tek aranarak alındı. İlgi büyük ve zaman zaman adım atmakta dahi zorluk çekildi. Keskin nişancılar binaların tepelerinde de yerlerini aldı. Polisler bu bölgede adeta kuş uçurtmadı.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle: Dualarınızla yanımızdasınız. Bizde şunu söylüyoruz askerimizi, ''Sizler dualarımızdasınız''. Evelallah Mehmetçiğimiz yalnız değil. O teröristlere kimler hangi yardımı gönderirse göndersin biz tek bir şeye inandık. Korkma Allah bizimle beraberdir. 

Kılıçdaroğlu'na sorarsan Lozan'da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Partiye keser. Adaları siz verdiniz siz. 
İşte bir tane cambaz var ahlaken de maalesef adeta sıfırlanmış. Kalkıyor ÖSO'ya terör örgütü diyor. Peki siz kimle berabersiniz. Siz PKK ile berabersiniz.

Önümüzde 2019 seçimleri var. Kocaeli'nden bugüne kadarki oranların çok üzerinde bir destek bekliyorum. 2019 çok önemli. Her şeyden önce 2023'ün adeta habercisi bir seçim yaşayacağız. Şayet, 2019 virajını sağlam alamazsak gelecek zor olur. AK Parti tek başına iktidar olamayınca kimlerin kibirlerinden daha yanlarına varılamadığını hep birlikte gördük, yaşadık. 
 
Daha önce deneyip başaramadıklarını 15 Temmuz'da silah zoruyla denemeye çalıştılar. Milletimiz bir anda meydanlara, sokaklara, ölümüne ölümüne, caddelere dolun dediğimizde hamd olsun köprüleri darbecilerin yuvalandığı her deliği, FETÖ'cülere, hainlere dar etti bu millet. 
 
Bu Afrin Operasyonu var ya, millet aynen 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin'e yürüyor. Gittim gördüm, askerimizi gördüm, subaylarımızı gördüm. Bu sabah itibariyle 394 terörist etkisiz hale geldi. 20 şehidimiz var; ÖSO ve Mehmetçik olmak üzere.  

İdlib'e yürüyecek Allah'ın izniyle. Sınırlarımızı taciz eden, bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecek. PKK, YPG'si, DEAŞ'ı, FETÖ'su hepsi bunu ödeyecek. Bu mücadele kararlı bir mücadele. Fırat Kalkanı'nda ilk örneğini verdik. 
 
Bu Afrin mücadelesinde de kararlı bir şekilde şu anda TSK ve hükümetimiz el ele bu mücadeleyi yürütüyoruz. Afrin'in kenar kıyılarına gittim, komutana sordum ne durumdayız ihtiyaç var mı diye, şimdilik henüz yok dediler. Olduğu anda beraber gideceğiz.
 
Suriye sınırlarımız boyunca yaşanan tacizler, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditler karşısında daha fazla sabretme şansımız kalmamıştır. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Ülkemizin fiziki sınırları başkadır, bizim gönül sınırlarımız bambaşkadır. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. 

Terör örgütleri dünyanın başka yerinde eylem yapınca her türlü tepkiyi, kınamayı hak ediyor da iş Suriye'ye gelince mi dokunulmazlık kazanıyorlar? İnsanlık vicdanı Suriye'de katledilen bir milyonun karşısında nasır tuttu. Biz kendi ahlakımızdan vaz mı geçeceğiz? Asla böyle bir yanlışa düşmedik, düşmeyeceğiz. Bize öz kardeşlerimizin politik hesaplara kurban edilmesine göz yummak yakışır mı?

Biz koskoca coğrafyanın umudu olan Türkiye'yiz. Varsa bu onurlu duruşun bir bedeli onu ödemeye de hazırız. Nitekim tarih boyunca olduğu gibi Çukur eylemlerinde, 15 Temmuz'da, bugün Zeytin Dalı Harekatı'nda, yarın da nerede gerekiyorsa bu bedeli ödemekten asla çekinmeyeceğiz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.