BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yetki verin Kocaeli'yi dünya kenti yapalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilimize geldi ve yetki verin Kocaeli'yi dünya kenti yapalım' dedi.  

23 Aralık 2017 19:54
Yetki verin Kocaeli'yi dünya kenti yapalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 10.30’da UzunçiftlikTurnikeleri’nde partililer tarafından karşılandı.. Kılıçdaroğlu daha sonra Gölcük Denizevler Mahallesi sınırları içerisindeki MyLiva Restaurant’ta  sivil toplum örgütleri yöneticileri, sendika başkanları ve muhtarlarla bir araya geldi.. 

Gölcük’te STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri “OHAL’den şikayetçiyiz normal sürece geçilmeli” dedi. Daha önce gündeme getirdiği Suriyeli mültecilere yönelik 30 milyar dolarlık paranın akıbetini hatırlatan Kılıçdaroğlu “30 milyar doların nereye gittiğinin hesabını soracağım, sormaya devam edeceğim” diye konuştu.

YUNANİSTAN’A YANIT: GELECEĞİM TÜM ADALARI ALACAĞIM
 
Yunanistan cephesinden gelen “Adalar” çıkışına da yanıt veren Kılıçdaroğlu; “İktidar benim tüm sözüme yanıt veriyor ancak adalar ile ilgili sözlerimde tık yok. Şimdi burdan söylüyorum. 2019’da geleceğim tüm adaları alacağım.” dedi.

YUNAN SAVUNMA BAKANI KÜSTAH BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI
 
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 Aralık'da Meclis’te yaptığı konuşmasında gündeme getirdiği işgal altındaki Ege Adaları hakkında açıklama yapmış ve Kılıçdaroğlu'na “Cevabımız ‘gel de al'dır. Öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” yanıtını vermişti.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ ALACAĞIZ


Türkiye öyle bir duruma geldi ki komşumuzun kimliğini, inancını sorar hale geldik. Herkes huzur istiyor. Vatanım için her şeyi yaparım.. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sahip olduğu mali imkan hiç bir belediyede yok. Kocaeli'nin haline bakıyorum ve üzülüyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni alacacağız. Yetki verin 5 yılda Kocaeli'yi Paris yapalım. Rahmetli Leyla Atakan'ı sadece Kocaelililer değil tüm Türkiye tanırdı, onun gibi çalışarak Kocaeli'yi dünya kenti yapacağız” dedi.

POSCO İŞÇİLERİ İLE ÇAY İÇTİ

 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gölcük’ten sonra POSCO'yu da ziyaret ederek şikayetlerini dinledi. İşçilerle birlikte çay içen Kılıçdaroğlu, işçilere desteğini sundu. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nu dinleyen Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı: "İşçiler, iş veren ile tek başına mücadele edemez. Sendika haktır. Bu ülkede iş yapmak isteyen iş verenler bu hakkı kabul edecek, saygı duyacak." Ziyaretten dolayı memnun olan işçiler, CHP Lideri'nin konuşmasını sloganlarla sık sık kesti.

Ziyaret sırasında Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de vardı. POSCO işçileri ile ilgili önerge verdiklerini söyleyen Hürriyet'e Kılıçdaroğlu, "Önerge yetmez. Bakanlık ile görüşmenizi istiyorum. O bakanlığın adında boşuna sosyal güvenlik ibaresi yok. Sosyal güvenlik demek sigorta demek, sendikalaşma demek, emeklilik hakkı demek. Bunları bakanlığa iletin" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kocaeli Ticaret Odası’nda da STK yöneticileri ile bir araya gelerek sorunları dile getirdi ve destek istedi. Kılıçdaroğlu’nun Fethiye Caddesi Feridun Özbay Sokak’taki il binasının açılışında yoğun kalabalık nedeniyle izdiham çıktı. Yağmurlu havada güneş gözlüğü takan ve şüpheli hareketleri ile dikkat çeken bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na yaklaşmak isteyince korumalar itti. Kısa süreli tartışma çıktı. Kılıçdaroğlu CHP Kocaeli İl binası önünde de halka seslendi.HABER: Esra SÖZER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.