BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Avlanması yasak ama yavru balıklar tezgahta

Boyu 18 cm’in altındaki yavru balıkların avlanması yasak. Ama bu yasağı umursayan yok. Denetleyende olmayınca satanlarda yakalanma korkusu da yok. Vatandaşların duyarlı davranıp şikayet ederek yavru balıkları satanların cezalandırılmasını sağlamaları gerekiyor. 

18 Kasım 2017 21:50
Avlanması yasak ama yavru balıklar tezgahta

Lüfer bitiyor, Çinekop  bitiyor, soyları tükeniyor ve bunun sorumlusu biziz. Yasal avlanma sınırları altında balık gördüğünüz her tezgâhı mutlaka Alo 174’e ve BİMER’e şikayet edip idari para cezası almalarını sağlamalıyız.
 
Ve bu tezgâhlardan asla alışveriş yapmamalıyız. Bu balıkları satan esnaf kadar bunu görmezden gelen tüketicinin de lüferin, Çinekop’un yok olmasında parmağı olduğun unutmayın. Yavru balıkların yakalanması ve satışının engellenmesine aciliyetle önem verilmesi gerekiyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.