BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Milleti boğdunuz

Uzun süredir tartışılan ve içinde birçok yeni vergi düzenlemesini içeren torba yasa görüşmelerinde söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar iktidarın getirmiş olduğu tasarıyı sert sözlerle eleştirdi. 

09 Kasım 2017 15:58
Milleti boğdunuz

YASA DIŞI BAHİS SİTELERİNE HİZMET
 
Akar, şans oyunlarındaki verginin yüzde 10’dan 20’ye çıkarılmasına değinerek zaten KDV ve gelir vergisi alınan vatandaştan bir de şans oyunu vergisi alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek ayrıca yasa dışı bahis sitelerinin de cirosunun arttırıldığını söyledi.
 
MİLLETİN GIRTLAĞINA ÇÖKTÜNÜZ
 
Akar, AKP iktidarının yeni vergi ve zamlarla vatandaşın cebindeki son kuruşu dahi almaya çalıştığını belirterek otomobillerdeki vergilere dikkat çekti. 
Üretici ve bayi karının dahil olduğu 42 bin TL’lik bir otomobili örnek gösteren Akar, önce ÖTV vergisi vatandaşın karşısına çıkıyor. Devlet diyor ki senden önce ÖTV alacağım. 21 bin TL ÖTV ile aracın fiyatı oluyor 63 bin TL.
 
VATANDAŞ VERGİNİN VERGİSİNİ ÖDÜYOR
 
ÖTV ile vergilerin bitmediğini belirten Akar, şunları söyledi; ‘ 21bin TL ÖTV alınıyor. Peki bitti mi? Hayır Bitmedi "Vergini aldım ama bir de KDV var. Anapara artı ÖTV buradan da KDV alacağım senden." diyor, vergiyi de vergilendiriyor. Ne diyor burada? Bir de KDV ekliyor üzerine, 11.340 lira da KDV alıyor. Oldu mu araç size 74 bin lira, 74.340? Bitti mi? Bitmedi. Unuttunuz değil mi bunları araç alırken? Bitmedi değil mi? Bir de motorlu taşıtlar vergisi. Hani "yüzde 40" deyip de sonra kahramanlar gibi çıkıp "Bunu yüzde 15'e, 25'e düşürdük." diyorlar ya, o biniyor üzerine, 796 lira birinci taksit, ikinci taksitle beraber toplam 1.593 lira. Yetmedi, bitmedi daha. 152 lira trafik tescil. Bitti mi? Yok. 280 lira trafik tescilin hizmet bedeli, bir de bunu alıyor. Oldu mu size 75.568 lira? O üreticinin 42 bin liraya bayiye teslim ettiği aracın üzerinden toplamda 34 bin TL'yi devlet alıyor. Üretici kazanmıyor burada. Ne yapıyor? Devlet üreticinin bütün emeğini sömürüyor.’ dedi. 
 
BAKAN AĞBAL DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ !!!
 
Akar’ın sözleri sonrasında Maliye Bakanı Naci Ağbal söz alarak bu vergilerin daha önceden de alındığını belirterek; Vatandaşa hizmet olarak gidiyor, sağlıkta, eğitimde, yatırımda.- Aradaki fark bu. Vatandaştan topladığımız vergiyi vatandaşa hizmet olarak dağıtabilen bir iktidar var. İnşallah bunu önümüzdeki yıllarda daha da geliştireceğiz’ dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.