BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vatan hainliği ile eşdeğerdir

İzmit Yenituran Anaokulu’nun bulunduğu tarihi binanın önü Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından bugün reklam panosu yapılmak üzere kazılmaya başlandı, CHP ve bölge esnafı tepki gösterdi, Büyükşehir Belediyesi çalışmayı durdurdu.  

07 Ekim 2017 02:37
Vatan hainliği ile eşdeğerdir

ŞİMDİLİK DURDU 

İzmit Yenituran Anaokulu’nun bulunduğu ve duvarlarında Atatürk rörölyeflerinin yer aldığı tarihi binanın önü bugün Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından kazılmaya başladı. Bölgedeki esnafın olaya tepki göstermesi üzerine CHP İl Yöneticileri Selim Yıldız, Adnan Tok ve Bilgi Dehmen, CHP İzmit Belediye Meclis üyeleri Ercan Umutlu ve Aliye Hale Meriç ve partililer de bölgeye gelerek olaya müdahil oldu, çalışma şimdilik durmuş durumda. Buraya reklam panosu yapılmasının doğru olmadığını belirten CHP’liler burası tarihi bir bina ve Atatürk rölyefleri kapatılmak isteniyor. Bunu yapmak vatan hainliği ile eşdeğerdir dediler. 

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ 

CHP İl Başkan Yardımcısı Selim Yıldız, “Burası İzmit’in tarihi noktalarından birisi. Ama belediye reklam panosu yapmak için çalışma başlatmış. İcraatlarının yarısını reklam giderlerine harcayan belediye tamamen reklam peşinde. Bunların derdi ne tarihi dokuları korumak ne de kente, halka faydalı işler yapmak. Bu olayı her alanda olduğu gibi şehrin belli dokusunda Atatürk ve Cumhuriyeti yok etmek adına atılan bir adım olarak görüyoruz. Yanımızda meclis üyelerimiz de. Onların da konudan haberleri yok. Buraya reklam panosu yapılmasına karşı duracağımızı buradan belirtmek istiyorum. Bu tarihi binayı, Atatürk ve Cumhuriyet’i yok etme adına yapılan bu çalışmaya müsaade etmeyeceğiz. Zaten bölge esnafı da, mahallenin muhtarı da yapılmak istenene karşı tepkilerini ortaya koymuşlardır ” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.