BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP’nin suyu ısındı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir ve Büyükşehir Meclisi İmar Komisyon üyesi Orhan Tanış’ın kentin gündemi ve sorunlarına dair 15 günde bir yaptıkları basın toplantısı il binasında gerçekleşti. Toplantıya İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay ve il yöneticisi Selim Yıldız da katılım gösterdi.  

04 Ekim 2017 16:23
AKP’nin suyu ısındı

YAPTIKLARI TEK ŞEY 15 KM’LİK TRAMVAY HATTI 
 
Kocaeli’de gittikçe yaşanamaz bir şehir haline geldi diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “ Sokakta dolaşırken birçok insanın yüzünün gülmediğini hepimiz görmekteyiz. Yerel yöneticilerin kenti iyi yönetememesinden kaynaklandığını da biliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 15 yıldır başkanlık yapıyor. Katrilyonluk bütçesiyle yaptığı tek çalışma 15 km’ye yakın bir tramvay hattıdır. Metro yapılacağına dair açıklamaları her seçim vaatlerinde var. Hazırda olan tren yolunu kullanamazken metro yapacağız diye insanları kandırıyorlar” dedi. 
 
BAŞARISIZLAR 
 
Sayın Karaosmanoğlu kendisini ziyarete gelen vatandaşlarımıza gururlanarak Kocaeli’nin Dünya’da model bir şey olduğunu söylemiş diyerek sözlerine devam eden Taşdemir, “Bize göre de Kocaeli model bir kent. Kanser artışında model bir şehirdir. Hava kirliliğinde model şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir. Deniz ulaşımını kullanamayan, trafiği sıkıntılı, havaalanı doğru çalışmayan model bir şehirdir. Karaosmanoğlu özel imar rantlarıyla Kocaeli’ni beton yığını bir şehir haline getirmiştir. Sosyal yaşam olarak da Kocaeli ikiye bölünmüştür. Yerel yönetimin ne kadar başarısız olduğunun açık göstergesidir” diye konuştu. 
 
KENDİSİ NE KADAR KANAATKAR 
 
Karaosmanoğlu’nun çocuklara kanaatkar olun, elinizde olanla yetinmeyi bilin şeklindeki nasihatları için de gönderme yapan Taşdemir, “Sayın Karaosmanoğlu’na soruyorum. Kaç makam aracınız var? Maddi değerleri nedir? İlçe Belediye Başkanlarının, belediyedeki daire başkanlarının araçlarını da görüyorsunuz. Karaosmanoğlu, Büyükşehir’deki daire başkanlarının lüks araçlarını kiralamaktan vazgeçmeli. Kendileri ne kadar kanaatkarlar ki bu şekilde nasihatlar veriyorlar. Bu şekilde açıklama yapıp insanların gözlerini boyamasınlar “ dedi. 
 
YÖNTEM DEĞİŞTİRİLMELİ 
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Kocaeli Dünya’da model bir kenttir açıklamasına göndermelerde bulunan Büyükşehir Meclisi İmar Komisyon üyesi Orhan Tanış, “Kocaeli’nin imar planlarının yanlış olduğunu dile getirdi. Kocaeli’nin imar planlarına bakmak lazım diyen Tanış, “İmarlar bir evin çatısıdır. İmar planları ile ilgili yeniden bir çalışma yapılması gerekiyor” dedi. Geçtiğimiz hafta İzmit Belediyesi’nin kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı toplantıyı değerlendiren tanış, “Çok verimli bir toplantı olmadı. Türkiye’de kentsel dönüşümün yapılması gereken illerin başında Kocaeli geliyor ancak buna dair 15 yıldır henüz bir çalışma yapılmadı. İlk olarak vatandaşın imar hakları tespit edilmeli. Yeni projelerle yeni çalışmalar yapılmalı. Aslında en son yapılması gerekenler en başta yapılıyor. Bu yöntem değiştirilmeli” ifadelerini kullandı. 
 
GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR 
 
Açıklamalarında ulaşım konusuna da değinen Tanış, “Mevcut bir tren yolu hattımız var biz bunu kullanamıyor ama yerin altına metro yapacağız diyoruz. Elimizde bu imkan varken neden kullanılmıyor. Havalanını iç hatlara açamıyoruz. Deniz ulaşımını kullanamıyoruz. D 100 ile D 130 yollarına kesintisiz bağlantıyı sağlayacak yöntemler yapılması gerekir. Trafiğin kesintisiz akması lazım. Kocaeli bir sanayi kentiydi ama hızla depolama ve lojistik kenti de olduk. Kentin değerli tarım alanları depolama ve lojistik için ayrılmaya başlandı. Böyle devam ederse tarım yapılacak alan kalmayacak. Genel olarak tüm sorunlara baktığımızda AKP iktidarı genelde olduğu gibi yerelde de yapıyormuş gibi yapıyor ve günü kurtarmaya çalışıyor” dedi. 
 
EL SALLAMA ZAMANI GELDİ 
 
Meclis üyelerinin açıklamasının ardından kısa bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Meclis üyelerimiz önemli konulara değindi. Bu açıklamalara sonuna kadar katılıyorum. Adalet Kalkınma Partili Belediyeler bunları düzeltemezler. Günü kurtarmak için varlar. Türkiye de siyasette bir savulma var. İstanbul Belediye Başkanı, Düzce Belediye Başkanı istifa etti. Ne olacağı belli değil. Siyasette istikrarı yakalayamayacaklar. Adalet ve Kalkınma Partisinin suyu artık ısındı. Bunlara el sallama zamanı geldi” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.