Kandıra Belediyesi ile Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu iş birliğinde düzenlenen program, tarihi mirasa sahip çıkmak ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla organize edildi.
Anma programına Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, geçmiş dönem Sağlık Bakanı Kazım Dinç, Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu Başkanı Şükrü Başaran ile birlikte çok sayıda dernek başkanı, şube müdürü, birim müdürü, muhtar ve vatandaş katıldı.
Program, protokol konuşmalarıyla başladı. Ardından Tarihçi-Yazar Volkan Şenel, Akçakoca Bey’in hayatı ve bölgenin tarihi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Etkinlik kapsamında ayrıca Diriliş: Ertuğrul dizisinin oyuncuları sahne alarak gösteri sundu.
Programın devamında Mevlid-i Şerif okunup dualar edildi. Öğle namazının ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
.gif)
Kandıra Belediyesi tarafından sağlanan ring servisleri sayesinde vatandaşların Baba Tepesi’ndeki programa ulaşımı da kolaylaştırıldı. Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez yaptığı konuşmada, “Akçakoca Bey sadece bir komutan değil, aynı zamanda bir bilgedir. Onun mirasını yaşatmak bizler için önemli bir görevdir. Bu tür etkinliklerle tarihimize sahip çıkıyor, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kandıra Baba Tepesi mevkiinde bulunan Akçakoca Bey Anıt Mezarı, bölgenin önemli tarihi değerleri arasında yer alırken; düzenlenen anma programı da kültürel mirasın yaşatılması ve toplumsal birlikteliğin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdı.
Mustafa Eranıl memleketine 25 bin kitap gönderdi
Yeniden Refah İl Başkanı Aydın bahis ve kumarla ilgili bakın ne dedi
Gölcük’te dev spor yatırımının ihalesi tamam
Kocaeli Ticaret Odası, kentin istişare üssü olmaya devam ediyor





