Toplantının açılış konuşması SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı tarafından yapıldı. Danacı konuşmasında, sektörün regülasyon ve mevzuat süreçlerinin tüm paydaşların katkısıyla geliştiğine dikkat çekerek, “Elektrik dağıtım sektöründe mevzuat ve uygulama süreçleri sahadaki ihtiyaçlarla birlikte şekilleniyor. Bu kapsamda sektörün karşılaştığı konuların ortak bir zeminde değerlendirilmesi hem uygulama birliğinin sağlanması hem de hizmet kalitesinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Toplantı kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda; elektrik dağıtım faaliyetlerine ilişkin mevzuat önerileri, kesme işlemlerine yönelik uygulamalar ve akıllı sayaç süreçleri başta olmak üzere Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği kapsamındaki güncel düzenlemeler değerlendirildi. Ayrıca lisanssız üretim tesislerine (GES) yönelik uygulamalar, üretim kaybı başvuruları ve bu süreçlerde karşılaşılan hukuki boyutlar ele alındı.
Programda, iletim sistemi tarafından verilen yük atma talimatlarının dağıtım sistemi üzerindeki etkileri, şebeke işletimi, hasar tespit süreçleri, genel kalite indikatörleri ile aydınlatma giderlerine ilişkin güncel gelişmeler de gündeme alınarak sektör genelinde uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
.gif)
Toplantının ikinci gününde düzenlenen seminerde ise “Elektrik Dağıtım Faaliyeti Tarife Metodolojisi – 5. Uygulama Dönemi kapsamında gelişmeler” başlığı ele alındı. SEDAŞ Regülasyon Direktörü Mustafa Yılmaz tarafından yeni tarife dönemine ilişkin interaktif bir sunum gerçekleştirildi. Yılmaz, yeni uygulama dönemi ile önceki dönem arasındaki değişimleri kapsamlı şekilde aktarırken, toplantıya katılım sağlayan tüm elektrik dağıtım şirketlerinin yöneticilerine teşekkür etti.
SEDAŞ, sektör paydaşlarıyla bir araya gelinen bu tür platformlarda, elektrik dağıtım hizmetlerine ilişkin mevzuat ve uygulama süreçlerinin geliştirilmesine katkı sunmayı sürdürüyor.
Kocaeli iki oda başkanından Faruk Demir’e açık destek
Körfez Ticaret Odası, yine öğrencileri iş insanları ile bir araya getirecek
Okul çevresindeki kaldırımlar ne zaman yapılacak?
Zeytinoğlu: İhracatın yeniden ivme kazanmasını ümit ediyoruz





