Ziyaret sırasında çok sayıda iş yerinin kepenk kapattığı görülürken, açık olan esnafların da ayakta kalma mücadelesi verdiği tespit edildi. Heyet, esnaflarla birebir görüşerek yaşanan ekonomik sıkıntıları yerinde dinledi.
Saadet Partisi Derince İlçe Başkanı Serkan Zatsan yaptığı açıklamada, yaşanan tablonun sorumlusunun mevcut ekonomi yönetimi olduğunu vurgulayarak sert ifadeler kullandı:
“Bugün Sopalı’da gördüğümüz manzara bir tesadüf değil, yıllardır süren yanlış ekonomi politikalarının doğrudan sonucudur. Esnaf kepenk kapatıyorsa, bu ülkeyi yönetenler bunun hesabını vermek zorundadır. Aynı şekilde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin işlevini yitirmesi de bu yanlış yönetim anlayışının bir başka sonucudur. Vatandaş hem geçim derdiyle hem de sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı sorunlarla baş başa bırakılmıştır.”
.gif)
Ziyaret sırasında konuşan esnaflar ise artan kira bedelleri, fahiş maliyetler ve düşen alım gücü nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini dile getirdi. Birçok esnaf, artık günü kurtarmanın dahi mümkün olmadığını, borçla ayakta durmaya çalıştıklarını ifade etti.
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Av. Ömer Faruk Yıldırım da yaptığı değerlendirmede, yaşanan ekonomik tabloya sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“Esnafın bu noktaya gelmesi bir kader değil, kötü yönetimin sonucudur. Üreteni değil, rantı önceleyen bir anlayışın bedelini bugün esnafımız ödüyor. Bugün Derince’de sadece esnaf değil, sağlık sistemi de alarm veriyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin işlevini yitirmesi, vatandaşın en temel hakkı olan sağlık hizmetine erişimini zora sokmaktadır. Bu düzen değişmeden bu sorunlar çözülmez.”
Saadet Partisi heyeti, “Esnafı bu hale getiren anlayış değişmeden bu sorunlar çözülmez” diyerek mevcut ekonomik düzeni eleştirdi. Açıklamada, üretimden uzak, rant odaklı politikaların hem esnafı hem de vatandaşın alım gücünü çökerttiği vurgulandı.
İlçe Başkanı Serkan Zatsan sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Bugün kapanan her dükkân, sadece bir işletme değil, bir ailenin umududur. Sağlıkta yaşanan aksaklıklar ise doğrudan insan hayatını etkilemektedir. Bu tabloyu görmezden gelenler milletin gerçeklerinden kopmuştur. Biz Saadet Partisi olarak bu düzenin değişmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.” Ziyaret, esnafın sorunlarının not alınması ve çözüm önerilerinin paylaşılmasıyla sona erdi.
Başkan Büyükakın uluslararası gazetecilere o projeyi anlattı
Gebze'de 5 katlı binanın yıkılma nedeni metro
Büyük bir utanmazlık!
Moda Akademisi ile gelen büyük başarı!







