banner808

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İmralı'da PKK liderine özel bina yapılıyor!

PKK terör örgütünün ele başı Abdullah Öcalan İmralı'da bir yerleşke inşa edildiğine dair iddialar DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan tarafından doğrulandı. 

28 Mart 2026 14:26
İmralı'da PKK liderine özel bina yapılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin umut hakkı ve statü istediği terörist başı Abdullah Öcalan için bir süredir gündemde olan İmralı'da yerleşke iddiasını DEM Parti doğruladı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Öcalan'ın “statü sorununun” çözülmesi gerektiğini belirterek, söz konusu yerleşkenin adının ve hukuki konumunun netleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakırhan, “Kalacağı yerin adı konsun. Bu düzenlemeler gecikmeden halledilsin demiştik. Bir yapı var geçmesi için. Bir yerleşke var ama bunun adı nedir, statüsü nedir? Oraya geçerken ne diyeceğiz, nasıl tarif edeceğiz meselesinin artık netleştirilmesi lazım. Yakın zamanda bu konuda gelişmeler olabilir, olabileceğini düşünüyorum." dedi.

Medya Haber kanalına konuşan Bakırhan, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' olarak adlandırdığı süreçte gelinen aşamada 'somut adımlar' atılması gerektiğini söyledi. Bahçeli ise, partisinin son grup toplantısında sürpriz bir çıkış yaparak sürecin aceleye boğulmaması gerektiğini söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.