BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kamil Şirin: Kadının korkarak yaşadığı bir ülke güçlü olamaz

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şirin, mesajında kadınların toplumun vicdanı, milletin onuru ve geleceğin en güçlü teminatı olduğunu vurguladı. 

08 Mart 2026 13:40
Kamil Şirin: Kadının korkarak yaşadığı bir ülke güçlü olamaz

Türk kadınının tarih boyunca yalnızca hayatın içinde değil, milletin kaderinin yazıldığı en kritik anlarda da en ön safta yer aldığını ifade eden Şirin, Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar kadınların gösterdiği fedakârlığın ve cesaretin Türk milletinin hafızasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Kadınların bugün hâlâ şiddet, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Şirin, kadınların korkmadan yaşayabildiği, haklarının tartışma konusu olmadığı ve toplumun her alanında güçlü şekilde var olduğu bir Türkiye’nin inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Şirin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadın; bir toplumun vicdanıdır.
Kadın; bir milletin onurudur.
Kadın; geleceğin en güçlü teminatıdır.

Türk kadını tarih boyunca yalnızca hayatın içinde değil, milletin kaderinin yazıldığı en kritik anlarda da en ön safta yer almıştır. Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan irade de odur, Cumhuriyet’i omuzlayan cesaret de odur.

Ancak bugün, 21. Yüzyılın Türkiye’sinde hâlâ kadınların şiddetle, eşitsizlikle ve adaletsizlikle mücadele etmek zorunda bırakılması hepimiz için bir utançtır.
Kadının korkarak yaşadığı bir ülke güçlü olamaz.
Kadının susturulduğu bir toplum adaletli olamaz.
Kadının yok sayıldığı bir gelecek ise asla aydınlık olamaz.

Biz inanıyoruz ki; güçlü Türkiye’nin yolu kadınların özgür, eşit ve onurlu bir yaşam sürmesinden geçer. Kadınların emeğinin değersizleştirilmediği, haklarının tartışılmadığı ve hayatın her alanında güçlü şekilde var olduğu bir Türkiye’yi kurmak zorundayız.

Çünkü biliyoruz ki;
Kadın güçlü olursa aile güçlü olur.
Aile güçlü olursa toplum güçlü olur.
Toplum güçlü olursa Türkiye güçlü olur.

Bu duygu ve inançla; başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere, emeğiyle hayatı güzelleştiren, cesaretiyle yarınlara umut olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü saygıyla, minnetle ve gururla kutluyorum.

Kadınların hak ettiği değeri gördüğü bir Türkiye için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta daha güçlü yer aldığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.