İYİ Parti Derince İlçe Başkanı Alpay Çakırcı şöyle konuştu:
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Derince İlçe Başkanı Mustafa Tırpan, “Muhalefet milletvekilleri de dahil oldu. Yaşadığımız ilçeden haberi olmayan herkesin bol bol fikri var. Bilgi yok ama fikir çok” ifadelerini kullanıyor. Bu sözlerin hedefinde İYİ Parti Kocaeli Milletvekilimiz Lütfü Türkkan var.
Buradan açıkça soruyoruz: İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Derince’nin sorununu konuşmayacak da neyi konuşacak? Seçilmiş bir milletvekilinin kendi ilinin, kendi ilçesinin meselesine müdahil olması kadar doğal ne var? Sizin siyaset anlayışınız “kimse bize karışmasın, biz ne yaparsak yapalım” anlayışı mı? Yok öyle yağma.
Derince Lisesi meselesi bir bina tartışması değildir. Bu okul bu kentin hafızasıdır, merkezidir, sosyal hayatının parçasıdır. Mevcut konumda yapılması şehir merkezini canlandıracaktır. Öğrencilerin çarşıyla, esnafla, kamusal alanlarla iç içe olması ekonomik ve sosyal hareketliliği artıracaktır.
.gif)
Ayrıca merkezdeki konum; metroya, toplu taşıma hatlarına ve yaya ulaşımına yakınlık demektir. Öğrenciler için ulaşım kolaylığı, aileler için güvenli erişim anlamına gelir. Gençleri merkezin dışına itmek yerine, şehrin kalbinde tutmak çağdaş şehir planlamasının gereğidir.
Trafik ve gürültü gerekçeleri doğru planlama ile çözülebilecek teknik konulardır. Türkiye’nin dört bir yanında şehir merkezlerinde liseler sorunsuz şekilde eğitim vermektedir. Sorun üretmek değil, çözüm üretmek yöneticiliğin gereğidir.
Bu mesele nostalji değil, kent kimliği meselesidir. Derince’nin geleceği gençlerini merkezden uzaklaştırarak değil, merkezin içinde tutarak inşa edilir. Seçilmiş milletvekillerinin, vatandaşın ve velilerin söz söyleme hakkını küçümseyen bir anlayışı kabul etmiyoruz.
81 ilden 900’e yakın sporcu Kocaeli’deki bu organizasyona katılacak
Vali Aktaş’tan Türk Kızılay Başiskele Butik Mağazası’na ziyaret
Kocaeli için fırtına uyarısı
Gebze Kent Meydanı Ramazan sokağına dönüştürüldü






