BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Bu asgari ücretle kimse geçinemez

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, açıklanan asgari ücret rakamına sert sözlerle tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Şirin, iktidarın ekonomi politikalarının emekçiyi yoksulluğa mahkûm ettiğini ifade etti. 

24 Aralık 2025 16:59
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Bu asgari ücretle kimse geçinemez

Av. M. Kamil Şirin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Teröristi yaşatan devlet, asgari ücretliyi ölüme terk ediyor. Teröristin yanağını okşayanlar, asgari ücretlinin feryadına gözlerini kapatıyor, kulaklarını tıkıyor.

Biliniz ki; asgari ücret, yapılan artışa rağmen yoksulluk sınırının altındaysa buna ‘zam’ denmez. Bu, yoksulluğun devlet eliyle kalıcılaştırılması ve resmileştirilmesidir.

Emekçinin alın terini yok sayan, geçim derdini görmezden gelen siyasal iktidara soruyoruz:Bir aile bu rakamla elektrik, su, yakıt faturalarını; kirayı, giyim ve mutfak masraflarını, çocuklarının eğitim giderlerini nasıl karşılayabilir?

Bu asgari ücretle kimse geçinemez. Vatandaşı açlığa mahkum eden keyfiliğinizi; ülke kaynaklarını yandaş müteahhitlere, sığınmacılara ve tarikatlara yağmalattıran ekonomi anlayışınızı reddediyoruz.

Türk milletini yokluğa ve çaresizliğe mahkum eden ekonomi anlayışınızın hesabını mutlaka soracağız.” İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, açıklamasında emekçilerin ve dar gelirli vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısının görmezden gelinemeyeceğini vurgulayarak, adil bir ücret ve insanca yaşam talebinin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.