banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tren sefer sayısı artırılsın, tren istasyonlarına KOBİS konulsun

Trenle ulaşımın karayoluna göre çok daha güvenli ve ücretinin daha düşük olduğunun bir kez daha altı çizildi. Tren sefer sayısı artırılsın, tren istasyonlarına KOBİS konulsun çağrısı yapıldı. 

26 Kasım 2025 11:05
Tren sefer sayısı artırılsın, tren istasyonlarına KOBİS konulsun

İşte bir okurumuzdan gelen mailin içeriği:

Tren bilet fiyatları belediye otobüs fiyatlarına göre yüksek, 5 vagona düşürülen tren bile boş gidiyor.  Büyükşehir Belediyesi Gebze-İzmit arası otobüs ücreti 76,25 olup tren ücreti 115 TL’dir. 

2011 yılına kadar Adapazarı-Haydarpaşa güzergahında çalışan Adapazarı treni bilet fiyatları her zaman otobüs ücretinden ucuz veya eşitti.

Daha sürdürülebilir bir ulaşım yöntemi olan demiryolu ile yolcu taşımacılığı desteklenmesi gerekirken bilet fiyatlarının nerede ise iki kat olması düşündürücü.

TCDD bilet satış sitesinden de fark edildiği gibi örnek seferde 188 boş koltuk gözükmektedir. 

Diğer duraklar arası tren bilet fiyatlar şöyle:

İzmit-Büyükderbent 80 TL

İzmit-Hereke 95 TL

İzmit-Köseköy 60 TL

İzmit-Adapazarı 125 TL

Tavşancıl, Tütünçiftlik, Maşukiye tren istasyonları tekrar hizmete girsin, tren bilet fiyatları otobüs fiyatları ile en azından aynı seviyeye getirilsin. 

Demiryolu ile taşınan yolcu sayısı artsın, kişisel araç kullanımı düşürülsün. Tren sefer sayısı artırılsın, tren istasyonlarına KOBİS konulsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.