banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ömer Çeker yoksa bizde yokuz diyerek istifa ettiler

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nde, geçtiğimiz günlerde Genel Merkez kararıyla Şube Başkanı Ömer Çeker’in görevden alınmasının ardından başlayan süreç istifalarla devam etti. Yıllardır sendika çatısı altında birlikte görev yapan yönetim kurulu üyeleri, “Biz bu yola Ömer Çeker ile çıktık, onunla yürümeye devam ederiz” diyerek topluca istifa ettiklerini açıkladı. 

30 Eylul 2025 10:20
Ömer Çeker yoksa bizde yokuz diyerek istifa ettiler

Kocaeli sağlık camiasında geniş yankı uyandıran gelişmede, yönetim kurulu üyeleri ortak bir duruş sergileyerek Çeker’in görevden alınmasına tepki gösterdi. Üyeler, kararın doğru olmadığını vurgulayarak, “Birlikte yola çıktık, birimize yapılan olumsuzluk hepimize yapılmıştır. Bu nedenle istifa kararı almak bizim için en doğru ve en onurlu duruştur” ifadelerini kullandı.

Ancak yönetimden sadece bir ismin istifa etmediği öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan yönetim kurulu üyesi Sema Gümüş’ün istifasını sunmadığı belirtildi. Diğer tüm üyelerin istifa kararı aldığı süreçte Gümüş’ün bu tutumu sendika üyeleri arasında tepkiye neden oldu. Bazı üyeler, “Birlikte yola çıktıysak, birlikte hareket etmeliydik. Görevden alınma hepimizi ilgilendirir. İstifa etmek en doğru karardı” diyerek rahatsızlıklarını dile getirdi.

Türk Sağlık-Sen’de yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler şimdi genel merkeze çevrildi. Kulislerde, bir başka sendika başkanının da benzer şekilde görevden alınacağı yönündeki iddialar konuşulmaya başlandı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.