banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Demirtaş'a yeni anayasaya destek şartıyla tahliye sözü mü verildi?

Eski HDP Eş Genel Başkanı’nın Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mesut Özer, Demirtaş'ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini söyledi. 

03 Ağustos 2025 11:55
Demirtaş'a yeni anayasaya destek şartıyla tahliye sözü mü verildi?

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adını verdiği sürece ilişkin ilk komisyon toplantısı Salı günü gerçekleştirilecek.

Komisyonun adı başta olmak üzere, işleyişinin ele alınacağı toplantı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş liderliğinde toplanacak. 

ÖNÜMÜZDEKİ AY TAHLİYE EDİLEBİLİR

Sürece ilişkin Kurdistan24'e konuşan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından Mesut Özer, sürecin bir önceki çözüm sürecinden farklı olduğunu belirterek, "Bu kez MHP lideri Devlet Bahçeli ve iktidardakiler de sürece destek veriyor ve Kürt sorununun kökten çözülmesi gerektiğinin fakındadırlar." dedi.

Tutuklanan siyasilerin son durumuna ilişkin de konuşan avukat Özer, af kararı alınması gerektiğini belirtti.

Mesut Özer ayrıca, Selahattin Demirtaş'ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 8 Temmuz'da üçüncü kez ihlal kararı verdiği eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında yapılan başvuru Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.