banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

SP’li başkan Taş’tan Rektör Cantürk’e: Engellilerden özür dileyin

Saadet Partisi Gençlik Kolları Yeni Seçmenden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Furkan Dursun Taş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün engellilere yönelik ifadelerine sert tepki gösterdi. Engelliler Haftası'nda yapılan açıklamaların toplum vicdanını yaraladığını belirten Taş, rektörü özür dilemeye çağırdı. 

10 Mayıs 2025 11:53
SP’li başkan Taş’tan Rektör Cantürk’e: Engellilerden özür dileyin

Furkan Taş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Hepimizin engelli adayı olduğu bu dünyada, üstelik Engelliler Haftası’nda sarf ettiğiniz sözlere utançla şahitlik etmek zorunda kaldık" diyerek tepkisini dile getirdi.

Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bünyesinde yaklaşık 70.000 öğrenci bulunduran Kocaeli Üniversitesi’nin en üst makamını böyle bir düşünce yapısına sahip kişinin işgal etmesi geleceğe dair umutlarımızı da yitirmemize sebep olmuştur.

Gençlik Kolları Başkanımızın da ifade ettiği üzere bizler @gencsaadet olarak öğrenci kardeşlerimizin yanındayız, onların taleplerine samimiyetsizce cevap verenlerin ise karşısındayız.”

Rektör Cantürk’ün engelli bir öğrencinin talebi üzerine kullandığı ifadeleri “utanç verici” olarak nitelendiren Taş, tüm engellilerden özür dilenmesini talep etti. Açıklamasının sonunda, "Eğer bağış ifadeniz hâlâ geçerliyse biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Bağış hesap numarasını paylaşmanız yeterlidir," diyerek göndermede bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.