Elinde altın olanlara uyarı!
Ekonomi, 24 Ocak 2025 12:21Elinde olanlar beklesin çünkü her ay yeni bir zirve göreceğiz" diyen altın uzmanı İslam Memiş, "Nakide ihtiyacın yoksa kenarda altını bekletmeye devam et. Asıl kırılım temmuzdan sonra olacak ki asıl trendim 4 bin lira seviyesi ve üzerindeki rakamlar" dedi.
Altın uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası altın piyasaları ve yatırımcılar için önemli tahminlerde bulundu. 2025 yılına yönelik öngörüleri dikkat çekiyor.
Altın uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrası yaptığı değerlendirmelerde yatırımcıları uyardı. Merkez Bankası'nın 250 baz puanlık faiz indirimiyle politika faizini yüzde 45'e çekmesi sonrasında altın fiyatları ve genel piyasa üzerine yorumlarda bulunan Memiş, yatırımcıların temkinli olmalarını tavsiye etti.
YouTube kanalından yaptığı açıklamalarda, kişisel yorumlarının sadece kendi görüşleri olduğunu ve bu yorumlara dayanarak yatırım yapılmaması gerektiğini vurguladı.
İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından ons altının 2.771 dolar seviyesinde işlem gördüğünü belirtti. Bununla birlikte, altın uzmanı yatırımcılara panik yapmamaları gerektiği konusunda uyararak, 2.600 dolar seviyesinin altına inmeyi beklediğini söyledi. Memiş, bu öngörüsünde herhangi bir değişiklik olmadığını ve daha önceki videolarında da benzer yorumlarda bulunduğunu belirtti.
Gram altın tarafında ise Türkiye’de yaşanan yukarı yönlü hareketlere dikkat çeken Memiş, gram altının TL fiyatının 3.184 liraya kadar yükseldiğini söyledi. Aralık ayından itibaren bu seviyenin sıkça gündeme geldiğini vurgulayan Memiş, ons altın ve gram altının farklı yol haritalarına sahip olacağını belirtti. Bu nedenle, gram altın için büyük düşüşlerin beklenmediğini ifade etti.
İslam Memiş, 2025 yılına dair öngörülerine de yer verdi. Gram altının, özellikle Temmuz ayına kadar 3.500 TL seviyelerini göreceğini, Temmuz’dan sonra ise 4.000 TL’nin üzerine çıkabileceğini söyledi. Altın fiyatlarının yıllık bazda yukarı yönlü hareket etmeye devam edeceğini belirten Memiş, yatırımcılara altınlarını tutmalarını önerdi. Özellikle nakde ihtiyaç duymayanların altını bekletmeye devam etmeleri gerektiğini ifade etti.
Memiş’in öngörüsü, 2025’in ikinci yarısından sonra asıl kırılımın yaşanacağını ve altının 4.000 TL seviyelerine ulaşarak yeni zirvelere doğru yol alacağını gösteriyor. Yatırımcıların, altının potansiyelini dikkate alarak daha uzun vadeli stratejiler belirlemeleri gerektiği belirtiliyor.
Ekonomi, 24 Ocak 2025 12:21
Yorumlar (0)
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
Kocaeli vekilinden TBMM’deki taciz skandalına dair sert sözler
