Akraba atamalarının sonu gelmiyor
Eğitim, 18 Ocak 2025 22:18Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 5 ay önce Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan AKP eski Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın kardeşi Prof. Dr. Kamuran Eronat ayağını tozuyla baldızı Gelavuj Akkoç’u Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na atadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 ay önce Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne atanan AKP eski Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın kardeşi Prof. Dr. Kamuran Eronat ayağını tozuyla baldızı Gelavuj Akkoç’u Yapı İşleri Daire Başkanlığına atadı.
Tıp doktoru olmadığı için ilk kez Dicle Üniversitesine rektör olarak atanan Eronat’a tepkiler dinmeden, baldızını da daire başkanlığına ataması liyakat tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 Ağustos 2024 tarihinde tıp doktoru olmadığı halde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan AKP eski Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın kardeşi Prof. Dr. Kamuran Eronat, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde mimar olarak görev yapan baldızı Gelevuj Akkoç’u Üniversite bünyesindeki Yapı Dairesi Başkanlığına atadı.
Bu atama Dicle Üniversitesi başta olmak üzere kentte yoğun tepkilere neden olurken, liyakat tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün de olur vermesiyle Dicle Üniversitesine Daire Başkanı olarak atanan rektörün baldızı Gelavuj Akkoç’un daire başkanlığı kadrosuna geçişiyle birlikte maaşında da değişiklik olacağı bildirildi.
ÜNİVERSİTE HİZMETLERİ AKSADIĞI İÇİN ATADIM
Baldızını Daire Başkanlığına atamasıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Kamuran Eronat, baldızının uzun yıllardan beri Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde mimar olarak görev yaptığını, ancak üniversitedeki hizmetlerin büyük oranda aksaması nedeniyle baldızını atamak zorunda kaldığını iddia etti.
Baldızına ayrıcalık tanımadığını, daire başkanlığına atanmasına rağmen maaşında da bir değişiklik olmayacağını ileri süren Eronat, “Maalesef üniversitedeki işler çok aksıyordu. Buradaki işlerin hızlı çözümü için böyle bir atama yaptık. Yapı dairesinden ben hocalık yaparken de şikâyetçiydim. Çünkü tuvalet bozulduğunda uzun süre yapmazdılar. Yani hizmet yoktu. İşler ağır aksak ilerliyor düşüncesiyle bu atamayı yaptık. Baldızım ehliyet ve liyakat sahibidir. İşi biliyor. 6 Şubat depreminden sonra hem şehirdeki tüm binaları hem de üniversitemizdeki binaları gezip raporladı. Yapılan atama işlemi kurumdan kuruma geçiştir. Bildiğim ve güvendiğim biridir. Göreve geldiğimden beri 24 yönetici değiştirdim. Revizyonlar sürecek. Baldızıma bir iltimas için değil, biliyorum ki iş yapacak, Diyarbakır kızıdır. Çalışkanlığına inanıyorum. Artıları var, sahaya iniyor geziyor, iletişimi güçlüdür” diyerek yaptığı atamayı savundu.
Eğitim, 18 Ocak 2025 22:18
Yorumlar (1)
Serdar
Sayın Cumhurbaşkanım, Diyarbakır’da üniversite yönetimi bilimle değil, aile bağlarıyla şekilleniyor. Milletvekili kardeşi sayesinde rektör olan bir kişi, şimdi de baldızını daire başkanı yaparak üniversiteyi aile işletmesine çevirdi. Liyakat sahibi yöneticiler görevden alınıp yerlerine akraba atamaları yapılıyor. Bu üniversiteler sizin liderliğinizde dünya çapında başarılar elde etmeli, ancak maalesef ailevi hesaplarla heba ediliyor.26 Ocak 2025 22:18
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
