Trakya'da kar, Kocaeli'de yağmur!
Gündem, 12 Ocak 2025 02:04Meteoroloji günlerdir uyarıyor, üniversitelerin meteoroloji bölümünde görevli profesörler tahminlerini açıklıyor. Tüm tahminler bugün akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kocaeli'ye özlenen kar yağışının geleceği şeklinde idi. Kentte sabah erken saatlerden beri sağanak yağmur var. İlerleyen saatlerde ise hava sıcaklığının hızla düşmesi ve kar yağışı bekleniyor. Bazı uzmanlar ise yağışların sadece yağmur şeklinde olacağını İstanbul ve çevre illerin bir kez daha kar yağışından mahrum kalacağını öne sürüyor.
Marmara'da Kar Yağışı Başladı: İstanbullular Dikkat! Meteoroloji'den 13 İle Sarı Kodlu Uyarı
Türkiye'nin batı bölgeleri, etkisini artıran yağışlı hava sistemiyle karşı karşıya. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yaptığı son değerlendirmeler doğrultusunda Edirne'de kar yağışı başladı. İstanbul ve çevre illerde ise kuvvetli yağış etkisini gösteriyor. Meteoroloji, 13 il için sarı kodlu uyarı vererek vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
Meteoroloji’den Marmara ve Kıyı Ege İçin Kritik Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye’nin batı kesimlerinin yağışlı sistemin etkisine gireceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yüksek kesimlerde kar yağışı beklenirken, İstanbul, Kocaeli ve Yalova’da kuvvetli sağanak yağış görüleceği belirtildi.
MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizin batı kesimlerinin yağışlı sistemin etkisine girmesine bağlı olarak, yarın öğle saatlerinden sonra beklenen yağışların, Trakya kesiminde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) kuvvetli yağmur ve sağanak, zamanla yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, İstanbul, Kocaeli, Yalova'da yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak olması bekleniyor.
Sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."
Edirne’de Kar Yağışı Başladı
Edirne'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Şehir merkezinde ise karla karışık yağmur görüldü. Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.
Lalapaşa ilçesi ve çevresindeki köyler kar yağışıyla beyaza bürünürken, Hamzabeyli sınır kapısı yolu da kar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sınır köylerinde yaşayan vatandaşlar, kar yağışının gece boyunca süreceğini belirtti.
Meteoroloji yetkilileri, Edirne’de hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğünü ve kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildirdi.
13 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı Verildi
Meteoroloji, Marmara ve Ege Bölgesi’nde 13 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Sarı kodla uyarılan illerde vatandaşların sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve kar yağışının yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.
Sarı kodla uyarılan iller şunlar:
İstanbul- Edirne (kar ve karla karışık yağmur)
Kırklareli (kar ve karla karışık yağmur)
Tekirdağ (kar ve karla karışık yağmur)
Kocaeli
Yalova
Bursa
Balıkesir
Çanakkale
İzmir
Manisa
Aydın
Gündem, 12 Ocak 2025 02:04
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
