Ben sizden kaçacak adam mıyım?
Siyaset, 05 Ocak 2025 04:48Hüseyin Baş, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine “Ben sizden kaçacak adam mıyım? Hiç kimseden korkumuz yok.” yanıtını verdi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Baş, dün katıldığı bir il kongresinde yurt dışı çıkış yasağına ilişkin, “Ben sizden kaçacak adam mıyım? Hiç kimseden korkumuz yok.” dedi.
BAŞ: HİÇ KİMSEDEN KORKUMUZ YOK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, imza atma adli kontrol hükümleri uygulanıp, serbest bırakıldı. Hüseyin Baş, dünkü Aksaray İl Kongresi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Baş ise adli kontrol kararını sert bir şekilde eleştirdi. Baş, “Eğer benim konuştuklarım suç ise bu suçu şu anda ülkede 85 milyon insan her gün işliyor. Siz o kelimelere takılmıyorsunuz, siz bizim yaptığımız muhalefete takılıyorsunuz. Ben sizden kaçacak adam mıyım? Hiç kimseden korkumuz yok.” dedi.
Baş, ‘Demokrasi istedik, cevabını aldık.’ sözleriyle konuşmasına şu şekilde devam etti;
“Cumhurbaşkanı AKP kongresine gidiyor, AKP Genel Başkanı gibi konuşuyor. Tüm yetkiler onda toplanıyor, sorumluluk ise Cumhurbaşkanında toplanıyor. Siz bir iktidar faaliyetini eleştirdiğinizde ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ettiniz’ diyorlar. Eğer ona karşı bir hakarette bulunuyorsanız, devlete karşı bir suç işliyor oluyormuş.”
NE OLMUŞTU?
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 Aralık'ta partisinin bir toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hitabı ve sarf ettiği sözlere ilişkin başlatılan resen soruşturma kapsamında ifade vermişti.
Hüseyin Baş, ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Hakimlikteki işlemleri tamamlanan Baş, yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakıldı.
Hüseyin Baş, yargılanmasına neden olan sözlerinde, “Suriye'ye demokrasi getireceklermiş. Oğlum sen önce kendi ülkene getir demokrasiyi. Dokuz tane genç İsrail'le ticaret yapıyorsun diye seni protesto etti diye tutukladın. Sen demokrasiyi önce kendi ülkene getir," ifadelerini kullanmıştı.
Siyaset, 05 Ocak 2025 04:48
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
