Türk milletinin 100 yıllık birikimini ayda 3 dolara sattılar
Siyaset, 21 Aralık 2024 23:33Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Trabzon 9. Olağan İl Kongresine katıldı. Baş iktidara yüklendi.
Nihat Hekimoğlu’nun il başkanı seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş Suriye ve ekonomi gündemi üzerine değerlendirmeler yaptı.
İktidar çevrelerinin ‘Suriye’de Türkiye kazandı’ şeklindeki söylemine cevap veren Hüseyin Baş, “Suriye'de yaşanan net bir şekilde İsrail'in ve Amerika'nın galibiyeti. Amerika'nın kayığına bindik, Amerika bu kayığı nereye götürüyorsa oraya doğru hızla ilerliyoruz” dedi.
Hüseyin Baş şunları söyledi;
“TÜRKİYE SURİYE'DE NE KAZANDI?”
“Türkiye Suriye'de kazandı? Emeklinin maaşı mı artıyor, asgari ücretlinin alım gücü yeterli bir seviyeye mi getirilecek, işsizlik mi azalacak, enflasyon mu düştü? Suriye'yi kazanmışsın, ne kazandın? Türkiye ne kazandı? 13 yıldan beri askerimizi orada tutuyoruz terör tehdidi var diye. Esad varken böyle bir tehdit yoktu. Sen çıkardın bu tehdidi, sen çıkardığın tehdide önlem aldın. Bizim paramızı oraya harcadın. Milyonlarca Suriyeliyi buraya getirdin, bizim paramızı ona harcadın.
“BIRAK SURİYELİLERİN GİTMESİNİ SEN YENİLERİNİ GETİRME”
Şimdi olaya bak, ‘Suriye radikal unsurlardan arındı’ diyor ya o radikal unsurlar artık kendi gruplarını kuracak. Bunlar kendi gruplarını kurunca orada terör estirecek. Peki sonra ne olacak? Sonra Türkiye'ye yeni bir göç dalgası gelecek. Şimdi, ‘Suriyeliler geri dönecek’ diyorlar ya bırak geri dönmelerini sen yenisini getirme!
“AMERİKA'NIN KAYIĞINA BİNDİK, BU KAYIK NEREYE GÖTÜRÜYORSA ORAYA DOĞRU HIZLA İLERLİYORUZ”
Suriye’de biz ne kazandık? Hiçbir şey kazanmadık. Amerika'nın kayığına bindik, Amerika bu kayığı nereye götürüyorsa oraya doğru hızla ilerliyoruz. Bir yandan da bakıyorsun bunların troll orduları var, troll siyasetçileri de var. Bunlar hemen başladılar öyle Halep'te iki üç tane bayrak gördüler, Emevi caminde namaz kıldılar falan… Emevi Cami'de namaz kılıyorlar tamam da mesele nerede secde ettiğin değil ki kime secde ettiğin. Sen kime secde ediyorsun? Orada namazda ‘Allahuekber’ diyorsun dönüyorsun ‘En büyük Amerika, Amerika ne derse o olur’ diyorsun.
“ERDOĞAN'LA ATATÜRK'Ü KIYASLIYORLAR”
Suriye'de yaşanan net bir şekilde İsrail'in ve Amerika'nın galibiyeti ne yazık ki, ne yazık ki böyledir. Bu ortamı görüyorlar hemen bir de şuna başladılar; Erdoğan'la Atatürk'ü kıyaslıyorlar. Atatürk işgal edilmiş toprakları yedi düvelden temizledi, kendi vatandaşına bir devlet bıraktı ve bütün zenginliğini o vatandaşa verdi. Sen güvenlik altındaki bir toprağını adalarını koruyamadın, Kıbrıs'ını tartışmaya açtın ve bütün kaynakları milletin elinden alıp yabancıya peşkeş çektin. Sen kendini kıyaslayacaksan git oradan kıyasla, bak bakalım millet mi kazandı zillet mi?
“BUNLARIN KAZANIM DİYE BİZE PAZARLADIĞI HER ŞEY ABD'NİN KAZANIMIDIR”
Bunların kazanım diye bize pazarladığı her şey, aklınıza ne geliyorsa ABD'nin kazanımıdır. Bakın şu söylediğimi unutmayın, bunu tarih yazacak ve göreceğiz; bugün yanıbaşımızda bir terör devleti kurulacaksa bunu Amerika istediği için kurulacak, kurulmayacaksa bunu Amerika istemediği için kurulmayacak, yanıbaşımız İstikrarsızlaşacaksa Amerika istediği için, istikrarsızlaşmayacaksa bu da Amerika istemediği için olacak.
TÜRK TELEKOM SATIŞI İLE İLGİLİ ÇARPICI İFADELER
Bağımsız Türkiye Partisi diyor ki; satamazsın, veremezsin, özelleştirmezsin, benim atamın yüz yılda kurduğu fabrikayı, işlettiği fabrikayı babanın malı gibi çarçur edemezsin. Bizim ekonomi politikamız bu şekilde arkadaşlar. AK Parti hükümeti
Türk Telekom'u özelleştirdi. Türk Telekom’u 6,5 milyar dolara yabancıya sattılar. Türk bankalarından kredi alıp Türk Telekom'u satın alanlar 10 yıl sonra banka kredisini ödemediği için Türk Telekom bankalara kaldı. Bu 10 yıllık süreçte o yabancılar bu Türk Telekom'dan 12 milyar dolar kar etti. Adamlar 12 milyar dolarımızı cebine indirdi, arkasını dönüp gitti. Türk Telekom dediğin şey senin mesajını attığın, telefonunu görüştüğün, WhatsApp'ta görüştüğün yer. AK Parti hükümeti aklına ne geliyorsa bütün iletişim kanallarını yabancılara sattı.
“TÜRK MİLLETİNİN 100 YILLIK BİRİKİMİNİ AYDA 3 DOLARA SATTILAR”
Özelleştirmelerde elde ettikleri para 62 milyar dolar. 62 milyar dolar ne biliyor musunuz? 20 yılda 62 milyar doları 85 milyon vatandaşa verseydiniz, 20 yılda bu para kişi başı 700 dolar olacaktı, yıllık 35 dolar olacaktı, ayda 3 dolar olacaktı. AK Parti Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık birikimini, emeğini, üretimini ayda 3 dolara satmış partidir. Bütün bir milletin birikimini ayda 3 dolara sattılar. Afrika'da insanlar ayda 3 dolara yaşıyor diye kimisi üzülerek bakar kimisi dalga geçer, bunları da biliyoruz. Ayda 3 dolara yaşıyor adamlar, hiçbir şeyi yok emeğini 3 dolara satıyor. Ya sen 100 yıllık emeğini 3 dolara sattın kardeşim! Böyle bir ekonomi olabilir mi? Şimdi sen Türkiye'den hangi sığınmacıyı göndereceksin de bu 3 doları 5 dolar yapacaksın? Ne olacak, 5 dolara mı çıkacak? Ülkedeki hangi meseleyi çözeceksin de bu talanın önünde durabileceksin?
“TÜRKİYE'DE BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR PROBLEM YOKTUR”
Bakın Türkiye'nin en büyük problemi Türkiye'nin yerli kaynaklarını, yeraltı kaynaklarını, bütün madenini, işletmesini, kurulu gücünü, enerjisini yabancıya ve yandaşa özelleştirmeleridir. Türkiye'de bundan daha büyük bir problem yoktur. Ayda 3 dolara 100 yıllık birikim verilir mi kardeşim? O 3 doların hemen hemen 0,30 centi de işte o anlattığım Türk Telekom yani her birimiz ayda 0,30 cent karşılığı bütün kişisel verimiz kalktık yabancı ailelere peşkeş çektik.
“YABANCILAR TÜRKİYE’DE SADECE 2019 YILINDA ALTIN ÜRETİMİNDEN 12 MİLYAR DOLAR KAZANDI”
Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi altın Trabzon'da da var. Türkiye'nin her yerindeki altın üreticilerinin yüzde 90’nı yabancı. 2019 yılında altın üretiminden 12 milyar dolar para kazanmışlar, 20 tondan fazla altını Türk topraklarında üretmişler, ceplerine koymuşlar. Senin de akıllı milletvekilin gidiyor Dubai'den 3 kilo altın kaçıracak! Oğlum kendi altınına sahip çık, bırak milletin altınını.
“BİZ BU DEVLETİ ÖZELLEŞTİRTMEYECEĞİZ, BU ÜLKEYİ DE ÖZERKLEŞTİRTMEYECEĞİZ”
Değerli arkadaşlar, inanılmaz bir talan düzeni. Desem ki bununla ceplerini dolduruyorlar; ceplerini doldurdukları para peşkeş çektiklerinin yanında hiçbir şey! ülkenin bütün kaynaklarını, zenginliklerini 3 kuruşa yabancıya peşkeş çektiler, yabancıya verdiler. Bu benim gözümde bu milletle kavga etmektir, bu milletten intikam almaktır bunun başka bir izahı, başka bir açıklaması olamaz. Dolayısıyla Trabzon'dan gençlerimizin, kadınlarımızın, ağabeylerimizin yaktığı meşaleyle bütün Türkiye'ye bunları tek tek anlatacağız ve diyeceğiz ki; Biz bu devleti özelleştirtmeyeceğiz, bu ülkeyi de özerkleştirtmeyeceğiz. Biz bu vatana sahip çıkacağız ve ‘Bu vatan bizimdir bizim kalacak’ diyeceğiz.”
Siyaset, 21 Aralık 2024 23:33
Yorumlar (0)
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
Kocaeli’de kadın hakeme saldırı yönetim zafiyetidir
