Erdoğan aldığı hangi emirle yeniden yön değiştirdi?'
Siyaset, 06 Aralık 2024 11:41CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki gelişmelere yönelik yapmış olduğu açıklamalarının ardından, "İki ay önce 'Suriye ile barış görüşmeleri yapmak istiyorum' diyen Erdoğan, aldığı hangi emirle yeniden dış politikada yön değiştirdi?" ifadelerini kullandı.
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, X hesabından Erdoğan'ın açıklamalarına yüklendi. Uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Komşunuzun evi yanarken, orada kavga varken, siz kendi evinizde huzur bulamazsınız" dedi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye politikasını hedef alan Kılıçdaroğlu, "İki ay önce “Suriye ile barış görüşmeleri yapmak istiyorum” diyen Erdoğan, aldığı hangi emirle yeniden dış politikada yön değiştirdi?" diye sordu.
"DEVLET GÜNLÜK DÜŞÜNEMEZ!"
Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:
"Türkiye, domino taşlarından biri olmayı yüz bir yıl önce reddetti!
Demokrasi ile taçlandırılmış Cumhuriyetimiz, güçler ayrılığı ilkesine tekrar dönmediği sürece, devletimizin geleceği tehdit ve tehlike altındadır.
Bölgemiz ateş çemberine dönmüşken, etrafımız yüzlerce askeri üs ile çevrelenmişken, dış politikada savrulma ve hata yapma lüksümüz yoktur. Devlet günlük düşünemez! Devletin refleksi geç kalamaz! Devlet, milleti ile payidardır; üniter yapısını tehlikeye atamaz! Milletin demografik yapısını değiştiremez!
Bağdat, Trablus’a; Trablus, Şam’a; Şam, Ankara’ya bakar.
İki ay önce “Suriye ile barış görüşmeleri yapmak istiyorum” diyen Erdoğan, aldığı hangi emirle yeniden dış politikada yön değiştirdi?
Komşunuzun evi yanarken, orada kavga varken, siz kendi evinizde huzur bulamazsınız.
Türkiye, en kısa sürede bütün güçleri kendinde toplayan, teslim alınan ve tehdit edilebilen bu tek adamlı Saray Rejiminden kurtulmalıdır.
Yasama, yürütme ve yargı güçler ayrılığının tesis edildiği; başta dış politika olmak üzere, adalet, ekonomi, eğitim, sağlık ve güvenlik konularında devrim yapabilecek liyakatli kadrolar tarafından yönetilmelidir."
NE OLMUŞTU?
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Şu an itibarıyla İdlib, Hama ve Humus, hedef tabii ki Şam. Muhaliflerin bu yürüyüşü şu an itibarıyla devam ediyor. Temennimiz Suriye'deki bu yürüyüş devam etsin diyeceğim. Ama terör örgütleriyle birlikte oradaki direniş devam ederken bizim Esad'a bir çağrımız olmuştu gel görüşelim demiştik.
Ne yazık ki Esad'dan bu işe olumlu cevap alamadık. Şu an itibarıyla İdlib'den sonra Hama Humus muhaliflerin elinde. Şam'a doğru bir ilerleyiş söz konusu. Bölgede devam eden sıkıntılı yürüyüşler arzu ettiğimiz şekilde değil gönlümüz bunları istemiyor. Bölge sıkıntıda dün Lübnan'dan yine Sayın Başbakan'dan haber aldım onunla da görüşeceğiz."
Siyaset, 06 Aralık 2024 11:41
Yorumlar (0)
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
