Başkan Sezer kadınların gurur günü olan 5 Aralık’ı unutmadı!
Gündem, 05 Aralık 2024 12:48Gölcük Anıtpark’ta düzenlenen tören ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 90. yıl dönümü kutlandı.
Gölcüklü kadınlar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 90. yıl dönümünde Anıtpark’ta bir araya geldi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve yönetimi, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve Gölcüklü kadınlar katıldı. Törende Başkan Sezer, kadınlara çiçek takdim ederek günlerini kutladı.
TÜRK KADINI HER DÖNEMDE FEDAKÂRLIKLARIN EN YÜCESİNİ YAPMIŞTIR
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında çelenk sunumu ile devam eden törende söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden, bugüne kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde fedakârlıkların en yücesini yapmıştır” dedi.
TÜRKİYE KADIN HAKLARINDA ÖNCÜ DEVLETLERDEN BİRİ
Sezer konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye; dünyada, kadınlara bu hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına; Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir.”
.gif)
KADINLARIMIZ HER ALANINDA BAŞARIYLA GÖREV ALMIŞTIR
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.”
ÜLKENİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLMALARI HAKLARI
“Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızın, hayatın her alanında yer aldıkları gibi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği şekilde, kadınlarımızın siyasetin, nesnesi değil, öznesi olarak, seçme ve seçilme hakkı vasıtasıyla, siyasetin de içinde yer almaları, ülkenin yönetimi ve geleceği hakkında söz sahibi olmaları en doğal haklarıdır.”
DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLU OLSUN
“Bu vesileyle; sevgi, şefkat, merhamet ve fedakârlığın simgesi tüm kadınlarımızın; Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 90.yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Gündem, 05 Aralık 2024 12:48
Yorumlar (0)
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
