GTÜ’de yapay zekâ uygulamaları konuşuldu
Eğitim, 25 Kasım 2024 10:05Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, yapay zekânın gıda ve biyomühendislikteki yenilikçi uygulamaları kapsamlı bir şekilde ele alındı.
21-22 Kasım 2024 tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde TÜBİTAK destekli “Artificial Intelligence Applications and Modelling in Food and Bioengineering” başlıklı çalıştay düzenlendi. Çalıştay, yapay zekâ teknolojilerinin gıda ve biyomühendislik alanındaki potansiyelini ve güncel uygulamalarını ele almak üzere akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirdi.
Çalıştay, GTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Sinan Akgül’ün “Yapay Zekâya Giriş” sunumuyla başladı ve ardından Prof. Dr. Fernando Pérez Rodríguez’in biyodijitalleşme ve yapay zekâ üzerine konuşmasıyla devam etti. İki gün süren etkinlik boyunca, makine öğrenimi ve derin öğrenme yöntemlerinin gıda güvenliği, biyoproses modellemesi, mikrobiyoloji ve biyoenformatik alanlarındaki uygulamaları detaylı bir şekilde tartışıldı. Yapay zekâ uygulamalarının gıda kalitesini artırma, biyomühendislik süreçlerini optimize etme ve veri analitiği alanındaki potansiyeli aktarıldı.
Çalıştay boyunca, “Gıda Endüstrisinde Makine Öğrenmesi,” “Derin Öğrenme ile Biyolojik Sistemlerin Modellenmesi” ve “Yapay Zekâ ile Gıda Atıklarının Azaltılması” gibi başlıklarda yüz yüze ve çevrim içi oturumlar düzenlendi. Ayrıca, GTÜ’lü ve yurt dışından gelen akademisyenler, yenilikçi çalışmalarını katılımcılarla paylaşarak bilgi alışverişinde bulundu.
.gif)
Uzman konuşmacılar arasında GTÜ’den Doç. Dr. Fatih Tarlak, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Pir ve Dr. Öğr. Üyesi Özgün Yücel’in yanı sıra, İspanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Türkiye’den birçok akademisyen yer aldı. Çalıştayda, yapay zekâ destekli mikrobiyal güvenlik, ürün kalitesini artıran dijital araçlar ve besin kayıplarını azaltmaya yönelik yenilikçi yöntemler katılımcılara sunuldu.
Çalıştay, alanında öncü bilim insanları ve öğrenciler için güçlü bir bilgi paylaşım platformu yaratarak, yapay zekânın gıda bilimi ve biyomühendislikteki potansiyelini ortaya koydu.
Çalıştay Başkanı Doç. Dr. Fatih Tarlak, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, çalıştayın bilimsel iş birliklerini güçlendirdiğini ve yapay zekâ teknolojilerinin farklı disiplinlerdeki önemini vurguladığını belirtti.
TÜBİTAK destekli bu etkinlik, ulusal ve uluslararası akademisyenleri bir araya getirerek bilimsel iş birliklerine zemin hazırladı.
Eğitim, 25 Kasım 2024 10:05
Yorumlar (0)
Derince’de gece yarısı şok ölüm!
Kocaeli’de sahte hesaptan okullar tatil mesajı atıldı!
Santral Rampası’nda modern bir görünüm
A101 emekçileri eylemi: İnsani koşullar sağlansın
Uyarı üstüne uyarı: Fırtınaya dikkat!
Bahçeli'nin Ahmetler makama sözü ciddiye alınmadı!
Kartepe’de yenilenen Kanal Park, açık hava sergi alanı haline geldi
İzmit Belediyesi yöneticilerinden muhtarlara ziyaret
SEDAŞ’ta elektrik hatlarını zorlu kış koşullarına hazırlama mesaisi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan nefes kredisi yorumu
Olumsuz hava şartları trafikte yasak getirdi!
Binlerce kişinin borcu silinecek
Meteorolojiden bir uyarı daha!
İki ilçede daha Lokomotif Çocuk Köyleri inşa ediliyor
Konut kredisinin aylık taksitleri 60 bin TL’yi aşıyor
Çayırova’da kasım ayı etkinlikle dolu!
Yiğitlik midir, geçemediğin partiyi kayyumlamak?
Maaşlar eriyor, geçim sıkıntısı büyüyor!
Tramvayı görenler dönüp bir daha baktı!
Emekli aylıkları ile ilgili düzenlemenin detayları açıklandı
Kayyumdan usule aykırı yardım
Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncuları İstanbul’da ayakta alkışlandı
WhatsApp kullanıcılarına uyarı!
2027'de de zam yağacak!
UlaşımPark çalışanlarından Kızılay’a kan desteği
O partinin Genel Başkanına iftira mı atıldı?
Sıcak yemek desteği köylere de taşındı
Körfez’in küçük yüzücüleri performansları ile göz doldurdu
Emekli maaşlarının hesaplama yöntemi değişecek mi?
Başkan Bulut'tan müjde: TOBB Nefes Kredisi'nde yeni dönem başlıyor
Vefat eden İsmail Buluk’un adı bu kampta yaşatılacak
Karayolları'na yönelik şikayetlerde büyük artış
Birkaç memur medyanın önüne atılıyor, rejim ve siyaset ise korunuyor
Fon skandalı AKP'nin oyunu düşürdü mü?
Kimsesiz vatandaşları da son yolculuklarında yalnız bırakmıyorlar
Yeniden Refahlıları üzen ölüm
Başkan Hürriyet hapiste, okullara yönelik beslenme projesi aksamadan devam ediyor
Başkan Bıyık Darıca’nın şampiyon sporcularını ağırladı
Alikahya TEM Bağlantı Yolu’nda yoğun tempo
