Büyükakın: Birbirimizi çok seveceğiz
Gündem, 26 Ekim 2024 19:14Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı Stratejik Vizyon Çalıştayına ev sahipliği yapıyor. Darıca Balyanoz Eğitim Tesislerinde gerçekleşen çalıştayın açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Sadettin Hülagü, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tükek, Cem Vakfı Genel Müdürü Kadir Polat, Büyükşehir Başkan Vekili Hasan Soba, Büyükşehir Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül, Cem Vakfı Yönetim Kurulu ve üyeler katıldı.
BÜYÜKAKIN: “BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVECEĞİZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, yoğun ilgi ile karşılandığı toplantıda şunları söyledi: “İnşallah burada yapacağınız çalışma; geleceğin Türkiye’si için, 21.yüzyılın Türkiye’si için, Yeni Türkiye için hayırlara vesile olur. Çünkü sivil tarafta da halk tarafında da yeni bir mutabakat lazım, yeni bir konsensüs lazım. Yeniden birlikteliği sağlamamız gerekiyor. Bunu nasıl sağlayacağız, birbirimizi severek. Nasıl seveceğiz, selamı yayarak. Selamı yaymak ne demek aradaki mesafeleri kaldıracağız. Safları sıkılaştırmak için birbirimizi tanımaya gayret edeceğiz. Gayretin neticesi Allah’ın takdiridir”.
.gif)
“HZ.ALİ’Yİ ANLAMAK KOLAY MESELE DEĞİL”
Programda konuşan Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Sadettin Hülagü, “Ehli beyti sevmek bir nasip meseledir. Hz.Ali’yi anlamak öyle kolay bir mesele değil. Çünkü Hz.Peygamberimiz buyuruyor ki; ben ilmin şehri isem kapısı Ali’dir. O kapıdan içeriye girmeyen kişilerin o ilim ve irfan meclisinden yer bulmaları mümkün değil. O nedenle Hz.Ali aslında gönül dünyamızda Anadolu irfanının en önemli taşlarından birisidir. Bizlere rehber olması açısından O’nu anlamak gerçekten çok önemli” dedi.
KOCAELİ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK
Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tükek ise, “Cem Vakfı olarak barış ve kardeşlik değerlerinin yaşatılması için tüm toplum kesimlerini birlik içerisinde olmaya çağırıyor, terör karşısında tek vücut olmaya çağırıyorum. Bu çalıştay hem Cem Vakfının geleceği hem de Alevi toplumunun değerlerini daha sağlam bir temele oturtmak açısından önemli bir fırsattır. Vakfımızın temel hedefi alevi inancının özü olan sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış değerlerini geniş kitlelere anlatmak ve toplumsal yapının bu değerlere dayalı gelişmesine katkı sunmaktır. Alevilik Allah’ın varlığına ve birliğine, Kur’an-ı Kerim’e, peygamberimiz Hz.Muhammet’e ve Hz.Ali’ye bağlı, ehli beytin yolunu izleyen bir inanç ve yaşam biçimidir. Bu çalıştayımızda Cem Vakfı ve Alevi toplumunun geleceğini aydınlatacak adımlar atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Genel Başkan Tükek, çalıştaya katkılarından dolayı Başkan Büyükakın’a plaket takdim ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Cemevleri Türkiye’ye örnektir. Sayın Büyükşehir Belediye başkanımıza katkılarından ve hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem, 26 Ekim 2024 19:14
Yorumlar (0)
Dip çamurundan yapay resif üretildi
Başkan Gökçe Bilim Şenliği’nde çocuklara böyle seslendi!
Halk Ekmek büfelerinde uygun fiyata tam buğday satılıyor
Bıçkıdere Göleti’ndeki balık restoran ve Gülümse Kafe açılışa hazırlanıyor
Subaşı: Körfez belediyesi işçisinin tercihine saygı duyulmalı
O okuldaki öğretmen hayatını kaybetti
Alzheimer Yaşam Evi sakinleri Sarısı Kampı’nda keyifli bir gün geçirdi
Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali geride kaldı, yankıları sürüyor!
Çayırova Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği
Vatandaşa yolunacak kaz muamelesi yapılıyor!
Kapanan ve kurulan şirket sayısında durum ne?
Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda vefa İstanbul’da bir semt değil!
Kocaeli Büyükşehir, tarımda yapay zekadan faydalanacak
Sepaş Enerji’den indirimli elektrik
Gölcük’te ücretsiz halk oyunları kursu kayıtları başlıyor
İzmit’te Tekno Garaj Teknoloji Geliştirme Merkezi hizmete açıldı!
Önce bindirim, sonra indirim!
KTO Başkan Adayı Akova’dan Körfez Sanayi Sitesi’ne ziyaret
Yine ünlüler, yine uyuşturucu operasyonu!
Kocaeli’ye, Gaziantep’ten yeni İl Emniyet Müdürü geliyor!
Bülent Arınç'a şok suçlama!
Değirmendere’de kütüphaneye dönüştürülecek tarihî binanın rekonstrüksiyonu başladı
KSO 6. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’ne yoğun katılım
Avukat Bora Yıldız vefat etti
Açlık sınırının altında ücretle öğretmen çalıştırılamaz
GTO üyelerine özel indirim
Yıldızlar Yatırım Holding çalışanlarına yönelik yeni program
Erken seçim mi, baskın seçim mi?
Vinsan Spor Kampüsü Projesi için ilk adım atıldı
Büyükşehir Belediyesi biberiye yetiştirdi
KOTO’da Başkan Bulut üye listelerinin askıya çıktığını duyurdu
Çayırova Devlet Hastanesi kat kat yükseliyor
MHP İl Başkanı Emengen ekibiyle Dilovası teşkilatını ziyaret etti
Vali Aktaş muhtarları dinledi
Körfez Belediyesi, 60+ Kulübü üyelerini gezdirdi
Kartepe Ulus Pazarı’nda özensiz çalışma
Kaçak hafriyat döken firmaya 3 milyon 128 bin TL ceza
KOSKEM ekipleri sahillerden çekildi
Kartepe tramvayında bu eksiklik giderilsin!
