İzmit’te Cumhuriyet Bayramı 101’inci yıla yakışır şekilde kutlanacak
Gündem, 19 Ekim 2024 17:57İzmit Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yılı için hazırladığı programla, 25-29 Ekim tarihleri arasında sanattan spora pek çok etkinlikle tüm kente Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak.
İzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Cumhuriyet’in 101’inci yılına özel hazırlanan dolu dolu program, her yaştan vatandaşı bir araya getirecek. Cumhuriyet değerlerinin yaşatılması ve toplumla buluşturulması amacıyla hazırlanan etkinlikler 25 Ekim’den itibaren çeşitli kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle başlayacak ve 29 Ekim günü zirveye ulaşacak.
SERGİ İLE BAŞLIYOR
Kutlamalar, 25 Ekim Cuma günü saat 17.00’de Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi'nde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği “Cumhuriyet ve Biz” başlıklı disiplinler arası karma sergi ile başlıyor. Sanatseverlerin ilgisini çekecek bu sergide, Cumhuriyet teması çerçevesinde farklı disiplinlerden sanatçıların eserleri sergilenecek.
GENÇ SPORCULARA ÖZEL YARIŞMA
28 Ekim Pazartesi günü saat 14.00-16.00 arasında İzmit Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenecek yüzme yarışı, genç sporculara heyecan dolu anlar yaşatacak. Yarışlar, hem sporcuları hem de izleyicileri Cumhuriyet coşkusuyla bir araya getirecek.
CUMHURİYET BİSİKLET TURU
29 Ekim Salı günü kutlamalar sabah 09.30’da Yahya Kaptan Mahallesi’nde Cumhuriyet Bisiklet Turu ile başlayacak. Bisikletliler, Yahya Kaptan-Üçyol-Cumhuriyet Parkı-Acısu Parkı güzergahını takip ederek Kültür Tepesi'nde turu sonlandıracak. Aynı gün saat 10.00-17.00 arasında Marmara Park Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenecek futbol turnuvası, sporseverleri bir araya getirecek.
.jpeg)
KÜLTÜR TEPESİ’NDE ÇELENK SUNUMU
Resmi tören 29 Ekim saat 11.00’de Kültür Tepesi’nde çelenk sunumu ile başlayacak. Törenin ardından, akşam saatlerinde İzmit Belediye Meydanı'nda yapılacak olan etkinliklerle kutlamalar devam edecek.
ALARA CANAY VE KENT ORKESTRASI SAHNE ALACAK
Bu yıl ayrıca, Cumhuriyet temalı resim, şiir ve afiş tasarımı yarışmasının kazananları için ödül töreni düzenlenecek. Saat 18.20’de yapılacak olan ödül töreninde yetenekli gençler ödüllerini alacak. Saat 18.40'ta İzmit Belediye Meydanı'nda sahne alacak çocuk korosu, günün en keyifli anlarından biri olacak. Ardından, saat 19.00’da Alara Canay ve Kent Orkestrası’nın vereceği konserle Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaşacak.
Gündem, 19 Ekim 2024 17:57
Yorumlar (0)
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
