İzmit’te Cumhuriyet Bayramı 101’inci yıla yakışır şekilde kutlanacak
Gündem, 19 Ekim 2024 14:28İzmit Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yılı için hazırladığı programla, 25-29 Ekim tarihleri arasında sanattan spora pek çok etkinlikle tüm kente Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak.
İzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Cumhuriyet’in 101’inci yılına özel hazırlanan dolu dolu program, her yaştan vatandaşı bir araya getirecek. Cumhuriyet değerlerinin yaşatılması ve toplumla buluşturulması amacıyla hazırlanan etkinlikler 25 Ekim’den itibaren çeşitli kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle başlayacak ve 29 Ekim günü zirveye ulaşacak.
SERGİ İLE BAŞLIYOR
Kutlamalar, 25 Ekim Cuma günü saat 17.00’de Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi'nde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği “Cumhuriyet ve Biz” başlıklı disiplinler arası karma sergi ile başlıyor. Sanatseverlerin ilgisini çekecek bu sergide, Cumhuriyet teması çerçevesinde farklı disiplinlerden sanatçıların eserleri sergilenecek.
GENÇ SPORCULARA ÖZEL YARIŞMA
28 Ekim Pazartesi günü saat 14.00-16.00 arasında İzmit Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenecek yüzme yarışı, genç sporculara heyecan dolu anlar yaşatacak. Yarışlar, hem sporcuları hem de izleyicileri Cumhuriyet coşkusuyla bir araya getirecek.
CUMHURİYET BİSİKLET TURU
29 Ekim Salı günü kutlamalar sabah 09.30’da Yahya Kaptan Mahallesi’nde Cumhuriyet Bisiklet Turu ile başlayacak. Bisikletliler, Yahya Kaptan-Üçyol-Cumhuriyet Parkı-Acısu Parkı güzergahını takip ederek Kültür Tepesi'nde turu sonlandıracak. Aynı gün saat 10.00-17.00 arasında Marmara Park Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenecek futbol turnuvası, sporseverleri bir araya getirecek.
.jpeg)
KÜLTÜR TEPESİ’NDE ÇELENK SUNUMU
Resmi tören 29 Ekim saat 11.00’de Kültür Tepesi’nde çelenk sunumu ile başlayacak. Törenin ardından, akşam saatlerinde İzmit Belediye Meydanı'nda yapılacak olan etkinliklerle kutlamalar devam edecek.
ALARA CANAY VE KENT ORKESTRASI SAHNE ALACAK
Bu yıl ayrıca, Cumhuriyet temalı resim, şiir ve afiş tasarımı yarışmasının kazananları için ödül töreni düzenlenecek. Saat 18.20’de yapılacak olan ödül töreninde yetenekli gençler ödüllerini alacak. Saat 18.40'ta İzmit Belediye Meydanı'nda sahne alacak çocuk korosu, günün en keyifli anlarından biri olacak. Ardından, saat 19.00’da Alara Canay ve Kent Orkestrası’nın vereceği konserle Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaşacak.
Gündem, 19 Ekim 2024 14:28
Yorumlar (0)
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
