Gergerlioğlu: Yandaşların emrine amade işler yapıyorlar!
Gündem, 09 Ekim 2024 05:31DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından piyasa değerinin çok altında Artvinliler Vakfına satılan araziyi yerinde inceledi. Ticari vasıftan çıkartılarak sosyal donatı alanı olarak satılan arazinin yandaşlara peşkeş çekildiğini ifade eden Gergerlioğlu, 47 milyon değerindeki arazinin 7 milyona satıldığını söyledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın çok garip işler yaptığını söyleyen Gergerlioğlu, “Tahir Büyükakın bulduğu her yere reklamlar yapıştırıyor. “Milli İrade Meydanı'nı Kocaeli'nin en gözde etkinlik, performans ve yaşam merkezine dönüştürüyoruz. Hayırlı olsun” gibi yazılar panolarda yer alıyor. İzmit Körfez Mahallesi'nde de büyük panellerle reklam yapıyor. Fakat 1 yıl önce bitmesi gereken bu milli irade meydanı bitmedi. Hala inşaat artıklarıyla dolu bir şekilde bekliyor. Buraya reklamları asmışlar fakat asıl mesele bu reklam panolarının arkasında gizleniyor. Bu reklam tabelalarının arkasında Büyükşehir'e ait bir arazi var. Bu arazinin satışıyla ilgili büyük bir skandal var. Arazi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Artvinliler Vakfı'na 7 milyon liraya satıldı. Şehrin önemli ve değerli bir yerinde çok daha yüksek para edebilecek bir arazi oldukça uygun bir fiyata verildi. Arazi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve aynı zamanda Tahir Büyükakın’ın akrabası olan Berna Abiş'in yöneticisi olduğu Artvinliler Vakfı'na satıldı. İlk önce ticari alandı burası daha sonra sosyal donatı alanına çevrildi. Çevredeki aynı boyuttaki arsalar 47 milyona satılırken hemen hemen aynı ebattaki arsa 7 milyon liraya birçoğu Ak Partili yöneticisi olan vakfa satıldı.” ifadelerini kullandı.
.jpeg)
YANDAŞLARIN EMRİNE AMADE İŞLER YAPIYORLAR!
Kamunun zarara uğradığını belirten Gergerlioğlu, “Şuan 47 milyon olan fakat birkaç yıl sonra 50-60 milyona da çıkabilecek değerde bir arazi 7 milyon liraya yönetiminde Berna Abiş'in olduğu bir vakfa satıldı. Bu nasıl bir iş? Burada ne dolaplar dönüyor? Her yere “Büyük dönüşüm yapıyoruz, acayip işler yapıyoruz. Emrinize amade işler yapıyoruz” diye asmışlar reklamlarını. Anlaşılan yandaşlarının emrine amade işler yapıyorlar. Ak Parti yaparsa böyle berbat işler yapar. Açıkça vaat ettikleri ortada, yapamadıkları da ortada. Milli İrade Meydanı'nı yapamadılar ama yandaşlara arazi peşkeşi yaptılar. 47 milyon değerindeki bir araziyi yandaşlara peşkeş çekmek için ticari vasıftan çıkararak sosyal donatı vasfına sokup 7 milyona satmak pes dedirtti! Bu konuda Tahir Büyükakın’ın açıklama yapması gerekiyor!” şeklinde konuştu.
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞINA YAZILI SORU ÖNERGESİ
STK'lara destek verilmesine karşı olmadığını söyleyen Gergerlioğlu, “Aralarında sizin yöneticilerinizin ve başkanvekilinizin olduğu bir vakfa bu şekilde bir şeyleri kanalize etmek olacak iş midir? O zaman başkalarına bu niye yapılmıyor? Bunu da sormak bizim hakkımız. Kamuyu birilerini kayırarak zarara uğratmak kabul edilemez. Biz bunu protesto ediyoruz, kabul etmiyoruz. Gelip araziyi yerinde gördük. Tabelalarla arsayı adeta örtmüşler. Ama arka tarafta bir iş dönüyor. Biz o dönen işin peşindeyiz. Konunun üstüne gitmeye devam edeceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yazılı soru önergemizi de verdik. Bakanlık düzeyinde de konunun takipçisi olacağım. Kocaeli halkına ait olan bir araziyi kimse bedava denebilecek bir miktara yandaşlarına peşkeş çekemez!” şeklinde konuştu.
Gündem, 09 Ekim 2024 05:31
Yorumlar (0)
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
Çayırova’daki spor sahaları yenilendi
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’ın piknik keyfi!
KOTO üyeleri için bir çok alanda indirim protokolü imzalandı
Derince Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kayıt süreci başladı
TEKNOFEST alanına ulaşımda Büyükşehir’den kolaylık
Koruma Klor Alkali’nin o projesi tam puan aldı
Sanayide ürkütücü kan kaybı
Seçim gündemi yok, ittifak baskısı var
Bahçeli terörsüz Türkiye işin sosu, asıl amaç anayasa değişikliği demedi!
Kocaeli Vergi Dairesi binasını 1000 günde bitireceğiz dediler, yarısını bile tamamlayamadılar!
Gebze’de 25 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı çalışması
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
Gökhan Ercan: Hayatım boyunca uyuşturucu kullanmadım
Japon deprem uzmanı Moriwaki GEBKİM’de sanayicilere seslendi
Gölcük Tersanesi’ndeki TEKNOFEST Mavi Vatan’a Erdoğan katılacak mı?
Milleti kıyma kuyruğuna soktular
İzmit soruşturmasında uyuşturucu testi şoku!
Deprem felaketini hatırlatan sergi
Gözler Körfezli futbolcu Zümra Gencer’de
Kaynaklar üretime değil, faiz lobilerine aktarılıyor
Gölcük’te kan bağışı kampanyası
KOTO’da firmalara uluslararası fırsatlar anlatıldı
İmamoğlu’ndan sert sözler
100 bin TL’nin altında maaşla dört kişilik bir ailenin geçinmesi imkânsız
Kefken’de doğa ve tarih aynı rotada
Adliye Lojmanları’nda çalışmalar sürüyor
Kaçak elektrik denetiminde şaşırtan anlar!
Derince’de de 17 Ağustos deprem şehitleri unutulmadı
17 bin gökyüzü tutkunu dağ başındaki bu şenlikte ağırlandı
İzmit’te deprem şehitleri anısına helva dağıtıldı
Erken seçim mi geliyor?
