Muhteşem manzaralı zambak yolu tanıtıldı
Gündem, 05 Ekim 2024 16:34Dünya Turizm Günü dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Doğa Kocaeli” projesi kapsamında doğaseverler, Kandıra Zambak Yolu'nda özel bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Turizm Günü dolayısıyla doğaseverler için zambak yolu rotasında yürüyüş düzenledi. “Doğa Kocaeli” projesi kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşte doğaseverler, Karadeniz’in muhteşem manzaralarına ev sahipliği yapan sahil şeridi boyunca uzanan Zambak Yolu rotasını keşfetme fırsatı buldu. Kandıra ilçesinin doğal güzelliklerini gözler önüne seren bu yürüyüş, hem doğa turizmi rotalarını hem de bölgenin coğrafi güzelliklerini ve kültürel mirasını tanıtmayı amaçlıyor. Dünya Turizm Günü dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Karadeniz sahil şeridi boyunca uzanan ve doğal güzellikleriyle bilinen Zambak Yolu’nun I. Etabı olan Babalı-Cebeci Doğa Turizm Parkuru’nu keşfeden doğaseverler eşsiz manzaraların tadını çıkardı.
ZAMBAK YOLU’NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİ
Kandıra ilçesinin sahil şeridi boyunca 90 kilometre uzanan Zambak Yolu Rotası, 5 etaptan oluşuyor. Tarihi ve kültürel öneme sahip Babalı Kültür Alanında başlayan ve içerisinde mavi bayraklı plajlarında yer aldığı rota; endemik Kum Zambaklarına ev sahipliği yapan Uzunkum Tabiat Parkı, Cebeci Plajı, antikçağlardan beri taş ocağı olarak kullanılan Pembe Kayalar, Kefken, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı ve Doğa harikası Sardala koyunu takip ederek İstanbul’un Ağva sınırında sona eriyor.
.gif)
KANDIRA KARPUZU İLE YORGUNLUK ATTILAR
Karadeniz sahil şeridi boyunca gerçekleşen yürüyüşte doğaseverler, eşsiz sahil manzaralarının keyfini çıkararak bölgenin doğal güzellikleriyle iç içe bir deneyim yaşadılar. Zambak Yolu’nun büyüleyici doğal atmosferi, katılımcılara adeta görsel bir şölen sundu. Yürüyüş boyunca denizin huzur verici dalga sesleri ve kıyı şeridinin engin manzaraları doğaseverleri hayran bıraktı. Etkinlik sonunda ise, yürüyüşün yorgunluğu coğrafi işaret tescilli Kandıra Karpuzu ile atıldı. Bu lezzetli ikram, bölgenin yerel zenginliklerini tanıtma amacına da hizmet ederek, katılımcılara hem damak hem de doğa keyfi yaşattı.
DOĞA TURİZM PARKURLARI SİZLERİ BEKLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, turizmin gelişimine önem vererek, “Doğaya Kocaeli’’ projesi kapsamında 106 farklı doğa turizmi parkurunu tanıtmayı ve bu alanlarda doğa turizmini canlandırmayı ve ekoturizmin gelişmesini hedefliyor. Uluslararası standartlara uygun bilgilendirme tabelaları ve işaretlemelerin yapıldığı parkurlara Wikiloc uygulamasından da kolaylıkla ulaşılabilir. Etkinlikler, “Doğa Kocaeli” sosyal medya hesaplarından duyuruluyor ve başvurular Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesi (https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/KulturSosyal) üzerinden gerçekleştiriliyor. Detaylı bilgi almak isteyenler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü'ne ulaşabilir.
Gündem, 05 Ekim 2024 16:34
Yorumlar (0)
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
